Съвет на доктор Евгений Комаровски: Само 3 капки чистят ухото от раз

Съвет на доктор Евгений Комаровски: Само 3 капки чистят ухото от раз | Диана image 5

Евгений Комаровски е педиатър, станал популярен в Русия от многото си участия в различни телевизионни предавания. Той редовно съветва зрителите как да се погрижат за здравето си, преди да са отишли на лекар, или как да си помогнат сами, ако нямат възможност да посетят болница.

Днес ви предлагаме неговия съвет за почистване на ушите от ушна кал.

Смята се, че ушите на човек са самопочистващ се орган. По време на дъвчене, кихане и кашляне ушна кал сама обира онова, което е попаднало вътре. Но понякога се случва така, че ушната кал, която се е събрала вътре, леко да задръсти ухото. В такива случаи е необходимо да се проведе процедура за промиване на ушите.

Най-простото и достъпно средство за измиване на ушите и премахване наслояванията е разтвор на водороден прекис. Този метод може и трябва да се приложи веднага след неприятно усещане за пълнота.

Как да промием ухото?

1. За процедурата, която ще направите, се смесва в съотношение 1: 1 с дестилирана вода и 3% водороден пероксид.

2. С помощта на пипета вземете малко количество разтвор. Ако нямате под ръка пипета, може да овлажните памучен тампон в течността.

3. Наклонете главата, така че ухото да е успоредно на рамото и капнете само 3 капки. Дръжте главата наклонена около 5 минути. Секунди след това ще усетите характерно съскане. Това е индикация, че ушната кал влиза в реакция с пероксида.

4. Наведете главата си към противоположната страна, за да може излишната течност да се изцеди, след това избършете хубаво ухото с мека памучна кърпа, която е добре да не е много плътна. Не се препоръчва да се използват памучни клечки за уши по време на процедурата.

5. Повторете тази процедура и с другото ухо.

kislorodna-voda

Обикновено водородния прекис се справя добре с ушната кал. Ако първият опит да разтворите многото натрупана ушна кал се провали, опитайте пак след три дни, а ако и това не помогне, потърсете помощ от специалист.

Източник: Lekuva.net