Френският диетолог Д-р Диамон създава Зелената диета като по-щадящ вариант за организма.
Примерно меню
Закуска: прясно изцеден сок от портокал + резен ананас или червена чушка + филия пълнозърнест хляб с нискомаслено сирене;
Между закуската и обяда: банан или 1 авокадо + 1 чаша нискомаслено кисело мляко;
Обяд: Зеленчукова супа или салата от домати + 100 пилешко филе;
Следобедна закуска: грейпфрут или краставица + 2 оризови бисквити;
Ранна вечеря: ябълка или круша или 2-3 моркова;
Вечеря: салата от зелена салата, червена чушка, червено цвекло, морков + 100 г филе от риба на скара.
Това е само примерно меню, вие може да си създадете различни варианти за различните дни. Може да консумирате всякакви плодове и зеленчуци, които обичате, стига да не са от консерва, туршия или компот, тоест без добавени сол или захар.
Може да ядете също пилешко месо без кожата, както и риба, но предимно бяла.
От млечните продукти са позволени кисели млека, ако са нискомаслени, а относно прясното мляко е добре да го ограничите, за да не засилите симптомите на подуване на стомаха и газове, които се изострят от консумацията на плодовете и зеленчуците. Хляб може да си позволите само сутрин и то пълнозърнест. Забравете за сладкото, както и за алкохола. Добре е да спазвате режима поне две седмици, по възможност цял месец.