Щастието привлича мъжа

Жените, които се осланят на своята женственост, получават пълна власт, казва Лариса Ренар.

Вашият тренинг се нарича „Събуждане на свещената женска сила“. Какво представлява женската сила, защо тя е свещена и как можем да я пробудим?

Когато жената се свързва със своя вътрешен източник на женственост, тя влиза във връзка със свещеното женско начало и по този начин придобива едновременно сила и невероятна лекота/финес. Затова говорим за събуждане на свещената женска сила, на изконната творческа енергия на Вселената. Това е силата, която помага на жената да изгради света, за който винаги е мечтала. Благодарение на тази сила ние привличаме в живота си любовта и изобилието.

Но в съвременния свят при много жени тази сила е блокирана от социални нагласи, от сурово възпитание и от идеята, че в днес на мъжете им е по-лесно. Затова много жени се увличат по мъжките стратегии на поведение, по мъжкия подход към  живота  и по мъжката енергия и по този начин сами се лишават от най-мощния източник на своята природна и божествена женска енергия. По тази причина е необходимо да се работи за пробуждане на женската сила.

Равни ли са жените и мъжете?

За съжаление, в съвременното общество равноправието е само мечта. В много отношения мъжете имат предимство – те получават по-високи заплати, предпочитани са за високите ръководни постове, на тях по-лесно им се прощават грешките и неправилните решения. И това ще продължи да бъде така, докато жените не осъзнаят, че са различни, че женската способност за емпатия, женската гъвкавост, мъдрост и креативност също са успешен  подход. И именно в сливането на женското и мъжкото начало, в партньорството се ражда нов житейски подход и гениален пробив, а не в конкуренцията и в желанието да приличаме на мъжете.

Нарушени ли са правата на жените в съвременния свят?

В отделните страни жените имат различни права, но аз съм абсолютно убедена и съм го наблюдавала много пъти – когато жената започне да действа по женски, осланяйки се на своята мъдрост, мекота, гъвкавост, на своята женска енергия, тя винаги получава това, което иска, и няма нужда формално да се бори за своите права. Такива жени притежават пълна власт.

Смятате ли, че еманципацията вреди на жените?

Зависи какво влагаме в понятието еманципация. Когато говорим за равни възможности – за образование, кариера, право на собственост, пътуване, в това няма нищо лошо и в продължение на много години жените са се борили именно за това. Но когато се стремим във всичко да заменим мъжа, да го надминем, без да му даваме възможност да се погрижи за нас, да ни помогне, да ни поглези, то тогава последствията са печални. Жените сами се товарят с всичко и  после страдат от това.

Аз пътувам  често и наблюдавам жени от различни страни. И винаги ме изумява това, че много от тях не само че не молят някой мъж  да вдигне тежкия им куфар, но и когато има опасност куфарът да падне на  главата на друг пътник, те и тогава отказват помощ. „Аз сама“ – е съвременният девиз на еманципацията за много жени.

Доколко жената трябва да разчита на мъж до себе си, за да бъде щастлива?

4.Larisa RenarЩастието – това винаги е лично състояние, което зависи от решението ни да бъдем щастливи, понякога въпреки обстоятелствата и  независимо от трудностите и липсата на нещо. За да бъдем щастливи, са ни необходими и харесвана работа, и творчество, и пари, и дом, и деца, и здраве, и удоволствия, хоби, и позитивни емоции – и всичко това ние в пълна степен можем да постигнем и да имаме и без мъж до себе си. С мъж, разбира се, е по-лесно и по-приятно, и по-естествено. С него можем да бъдем още по-щастливи, но само това.

Именно щастливата сама по себе си жена привлича мъжа. Съществува формула на щастието: то е равно на полученото минус очакваното. Колкото по-малко очаквания имаме от живота, от мъжете, изобщо от другите хора, колкото по-малко претенции имаме, толкова по-щастливи се чувстваме.

Наша отговорност ли е да правим мъжете щастливи?

Колкото и да е странно, но мъжът без жена до себе си по-трудно изпитва щастие,  защото жената е тази, която изпълва мъжа с любов, с радост, с удоволствие, носи смисъл в живота му. Но само когато тя му  дава това, може да направи мъжа щастлив. Затова нашата отговорност е преди всичко ние самите да станем щастливи. Да се научим да получаваме и да подаряваме удоволствие, „да се къпем“ в любов и да я споделяме с другите, да се радваме на живота и да се стремим към нещо по-голямо, да вярваме в своята мисия и да вдъхновяваме мъжа за велики дела. Всичко това  ни се отдава лесно, когато сме във връзка с нашата женска енергия.

Какво значение за щастието имат външният вид и парите?

Парите са средство да правим света и себе си, разбира се, по-красиви. Всяка жена обаче, когато е изпълнена с енергия, излъчва светлина и е привлекателна във всяка възраст и във всякакъв вид. Можем да сме скъпо и безупречно облечени, но ако сме опустошени отвътре, никой няма да ни обърне внимание, докато жената, свързана със своята женска енергия, привлича всички погледи. Но също така е ясно, че когато жената започне да развива свещената си женска сила, то и финансовият поток към нея също се увеличава. И затова  можем да бъдем и богати, и красиви, и щастливи.