Щастието привлича сродните души

Той е някъде там и те чака точно така, както ти него. Понякога се чувстваме сами и безпомощни в очакване на нашата половинка. Изглежда ни така, сякаш всички са открили перфектния партньор и живеят в абсолютно хармонична връзка. На моменти имате чувствтото, че никога няма да ви се случи.

Но бъдете внимателни в тези разсъждения, защото те са капан, в който лесно можете да изпаднете. Чувства като безсилие, безнадеждност, страх, тъга не създават енергия на ентусиазъм и не привличат нова вълнуваща връзка.

Сигурни сме, че сте забелязали колко повече енергия имате, когато правите всяко нещо с вдъхновение и желание. Отворени сте към нови преживявания и се чувстате добре в кожата си. Точно в този период вашето излъчване е различно и привлича цветни моменти… и хора!

Отделете малко време за себе си и помислете над следните неща. Важното е, когато го правите, да бъдете абсолютно честни със себе си.

1. Погледнете се в огледалото

Сега! Какво виждате там? Дайте си ясна сметка харесва ли ви този образ или не. Умора, недоспиване, прическа, облекло. Изглеждате ли здрави? Усмихвате ли се на образа в огледалото. Какво бихте помисили вие за себе си, ако се погледнете острани? В това упражнение искреността е най-важна, така че бъдете смели и открити.

2. Помислете какво правите

Записвайте си основните неща, които правите през деня. Пишете около седмица, а след това погледнете списъка си. Какво ви се иска да се случва, а всъщност отсъства в живота ви. Намирате ли нещо вдъхновяващо в дейностите с които се занимавате или напротив?

3. Цели

След като сте направили горното упражение, дайте си сметка, какво искате да присъства в ежедневието ви. Ново хоби? Нова социална среда? Повече почивка или пък обратното.

4. Изберете си пример

Около нас винаги има някой на който искрено се възхищаваме. Изглежда ни като щастлив и спокоен човек. Имайте предвид, че щом харесвате някое качество в даден човек, означава, че и вие го носите в себе си. Идеята е да го развиете. Какво от този характер искате да притежавате? Изберете го и работете по върпоса! Можете да сътворите всичко със себе си, стига да пожелаете!

5. Какъв да бъде той?

Дори да ви изглежда странно, направете си списък с нещата, които харесвате в един мъж. Тези черти и характеристики, с които не бихте направили компромис никога повече и са от особена важност за вас. Така ще изясните какво точно търсите!

Започнете ли да се радвате сами на себе си и нещата, които правите ще запонете да излъчвате радост и вълнение.

Хората около вас ще се чувстват приятно в компанията ви и ще се радват на насторението което им създавате. Не се фокусирайте върху нещата, които не харесвате, няма значение дали става върпос за тялото ви или характера. Насочете вниманието си към другите, които цените. Запомнете, че никой не е перфектен – всички се учим цял живот.

Превърнете себе си в най-привлекателния човек ЗА СЕБЕ СИ!

Това е различно от голямо его и нарцисизъм. Това е свободата да бъдеш личното си АЗ и да се радваш на личността, в която си се превърнал. Ще видите, че ще започнете да се оценявате и успехите на всички около вас!

Бъдете горди със себе си – така ще дойде някой, който ще открие колко ценен човек сте!

Източник: https://dama.bg