Как човек намира истинската си любов

Начинът, по който работи умът е, че всичко, което искате с цялото си сърце, го има за вас. Това означава, че имате разделен ум: част от вас го иска, друга част – не. И това раздвоение е Вашето Его, което казва: ‘Искам да съм независим. Искам да правя нещата по моя си начин. Мисля, че това е, което ме прави щастлив.’ Но когато си независим, не можеш да получаваш, отделен си, откъснат си от женската ти част. И така, отговорът не е в това да контролираме нещата. Това не може да ни направи щастливи. Ако имаме увереност, сме щастливи. Ако имаме доверие, сме щастливи. Без доверие няма любов.

Това, което хората не осъзнават, е, че с всяко преживяно нараняване губим част от свързването. Така се получава разделението на ума: част от нас иска Истинска любов, част от нас – не. И, разбира се, ние крием това от себе си. Хората, които най-много се страхуват от любовта, са тези, които най-много я преследват. Те не осъзнават, че тази преувеличена нужда, този стремеж да се сдобият с нещо, е като голяма светеща табела: ‘Току-що излязох от затвора.’ Хората бягат от тях.

Въпросът е в това как да бъдем отворени. В моментите, в които сте страдали, вие сте отстъпили назад от Истинската любов, отстъпили сте назад от връзките.Може просто да се запитате: ‘Колко крачки назад съм отстъпил от Истинската любов и връзките?’ И, в ума си, направете съзнателен избор да продължите напред като осъществите отново контакт с тези моменти. Когато се свържете с тях, възможно е да откриете: ‘Изхвърлил съм 60% от Истинската любов.’ Може да сте изхвърлили 80% от връзките си. Всичко, което е необходимо да направите, е да ги приветствате отново. Вие сте избрали да ги изхвърлите. Вие може да изберете да ги приветствате отново.

Има и друго много съществено нещо относто Истиснката любов. Например, ако Ви попитам: ‘Ако можехте да си спомните, кога затворихте вратата на Истинската любов? На колко години бяхте? Кой беше там с Вас? Какво се случи тогава?’ Отговорът може и да е доста неприятен, но това, че затръшвате вратата на Истиснката любов само усложнява проблема. Това е Вашата врата. Вие можете да я отворите. И това е нещо много важно.

Друго нещо, което възспира хората да имат Истинска любов, е това, че са се вкопчили в хора от миналото си. Най-голямата тайна на независимите хора е, че вътре в себе си те имат малък олтар на човек от миналото си, когото никога не са могли да превъзмогнат. Нужно е да разберете до каква степен сте били вкопчени в този ключов човек. Да скърбите за някого е негативен начин да го задържите близо до себе си. Затова, разгледайте всяка връзка поотделно и се запитайте: ‘Колко процента съм привързан към този човек?’ Ако сте мъж, запитайте се колко процента сте привързани към майка си и сестра си. И добавете и това към кофата си. Може да си кажете: ‘Ето, достигнах до някакво средно число: имам 435% в кофата си.’ Това означава, че най-доброто, което можете да имате, е -335% връзка. Защото кофата ви вече прелива. Вие нямате нужда от връзка. Имате нужда да изпразните кофата си, ако искате да имате Истинска любов. Трябва да бъдете свободни от обвързване с хора от миналото ви. И след това трябва да дадете сила на ума си; да имате доверие в това, че можете да имате партньор; доверие, че имате увереността да се излекувате. Защото, нещо основно е, че хората няма да продължат напред във връзката си, или дори няма да встъпят във връзка, ако имат усещането, че не могат да се справят; ако имат скрити чувства на несигурност, некомпетентност. Ако имате такъв скрит страх, той ще ви попречи, дори ако съзнателно желаете партньорство.

Отговорът е в това да си върнете обратно това доверие, да си върнете обратно тази увереност. А това се постига като интегрирате уверената с неуверената част във Вас. В процеса на сливане негативното се претопява и Вие разполагате с цялата си енергия в една силна, позитивна, насочена напред позиция. Можете да си кажете: ‘Добре. Нека поставя ръката си върху тази част от мен, която иска Истинска любов. И нека поставя другата си ръка върху тази част от мен, която се страхува от Истинската любов. И сега, нека да слея двете просто като придвижвам ръцете върху тялото си, докато намерят общо място и енергиите им се обединят.’ Ако този процес е съпроводен от негативно усещане, значи зад този конфликт се е криела емоция. И така, Вие интегрирате тази емоция, където и да по тялото Ви да се намира тя, с това, което току-що обединихте. Това е много прост начин за възвръщане на увереността и доверието Ви чрез интегриране. И другият начин е да продължавате да се отдавате на процеса с цялото си сърце, да се отдавате на следващата стъпка. Защото всеки път, когато направите крачка напред към Вашия Истински партньор, това, което съм забелязал, е, че Вашият Истински партньор прави крачка напред към Вас.

Това са някои от основните неща. Има и други, които може да са останали скрити. Понякога човек – дали от други животи, дали наследствено, дали като дете – може да е дал обет за безбрачие. Въпросът е в това да се научите как да пуснете тези неща, които нямат връзка с живота Ви в момента. Някои хора са били прокълнати. Може да пуснете проклятието, защото то не е истината. Използвайте стария хавайски метод да вземете Мечът на истината и да съсечете това проклятие, за да се освободите. И, запомнете, когато проклинате някого, Вие проклинате себе си. Затова, ако имате бивш партньор, когото сте мразили много, време е да пуснете тази омраза, за да може отново да имате Истинска любов. Защото това е единият от начините да бъдете истински щастливи в живота Ви.

автор: Чък Спазано

източник: http://communication-academy.eu/