Жената е продукт?!?

Жената е продукт.
Изкуствено създаден и стриктно обработван.

Прочетох го преди дни в анотацията на една книга. Замислих се. Причината – две крайно верни изречения.

Във време, в което твърдим, че има равенство между половете, че жените са достатъчно силни и властни натури и че могат да си изкарвах прехраната си с голи ръце – жената е продукт. Да, ПРОДУКТ.

Защо ли? Защото тя е изкуствено създадена и стриктно обработвана, за да бъде по шаблон. Защото мозъците на нежните същества биват промивани до безобразие.

Трябва да изглеждаш така, така и така. Да правиш това, това и това. Да бъдеш такава, такава и такава.

В днешно време жената не е ли продукт. Не е ли част от стадото с определена прическа, определени пропорции на тялото, определени модерни дрехи и определено малоумно разбиране за нещата и живота, то тя не се вписва в околната среда.

В днешно време дамите трябва да са умни, красиви, работливи. Трябва да въртят кариера, семейство и домакинска работа на малкия си пръст без проблем.

В днешно време половинките на силния пол трябва за един ден (скромните 24 часа) да си свършат работата заложена от работодателя си (защото все пак трябва да се изкарат пари, които да се занесат в семейния бюджет), да се приберат у дома, където да сготвят, изчистят и да се погрижат за съпруга и децата си. После пък магически да намерят време за фитнес и спорт, тъй като всяка себеуважаваща се дама трябва да има пропорциите на топ модел (иначе просто не е дама в очите на днешното общество), разбира се и време за разкрасителни процедури – защото нежният пол трябва да е нежен, крехък и красив. Освен горе изброените, и бонус време за някоя друга книжка, която да надгради вече изградения интелектуален капацитет на начетената млада дама, която в 21 век успешно съчетава няколко неща в едно.

Ето такава е жената в днешно време – успява да жунглира със сто неща и то само с две ръце (не включваме краката). Аааа и междувременно из всичките „ангажименти“, които има, то тя трябва да успее да задоволи и любимия си, тъй като страстта в семейното ложе също е изключително важно нещо (тук не влагам капка ирония).

„Модерната“ жена е продукт. Добре оформен и обработван продукт. И от всякъде бива заливана с куп претенции и „съвети“ – как да изглежда, как да се облича, как да се държи, какво да говори, какво да яде, на кого да подражава, колко секс да прави, колко деца да има, каква работа да върши, колко пъти да чисти, какво точно да готви, как да се гримира, как да се къпе, абе въобще, ако можеше да ни се обясни и как да си бършем задниците щеше да е най-добре…

Всъщност жената е прекрасно същество. И то само защото е жена. Жената е красива и без да е със стриктно изправена дълга руса коса или перфектно подстригана на каре тъмна коса. Тя е очарователна дори и да е 80 килограма, а не почти недостижимите 47 килограма.

Защо ли? Защото излъчва нежност и уют от самата си душа. Защото само като я погледнеш в очите, вече знаеш, че си си вкъщи. Защото жената не е продукт – тя е ХРАМ.

Храм, който събира в себе си милион вълшебства, които всеки ден биват раздавани безвъзвратно и с много любов и очарование.

Нека не правим жените на днешното време по калъп, нека не им натякваме как трябва да изглеждат, да се държат и тн. и тн.

Нека просто ги обичаме – такива каквито са. Защото в храма се молиш…молиш се с най-съкровеното, което имаш дълбоко в сърцето. Защото в храма обичаш, с най-искрената любов, която имаш.

За това, господа – Обичайте жените си – такива каквито са! Защото те не са продукт, а храм, в който всяка привечер вие намирате мир и спокойствие.

Източник: lifebg.net