Съвети, уроци и примери за бащи на дъщери!

Задължително четиво за всички татковци на момиченца! Разберете как да бъдете нейният супер герой, нейната подкрепа и закрила. Разберете как да й дадете най-доброто от вас и да я научите как да изважда на повърхността най-доброто от себе си. Помогнете й да се научи да бъде щастлива!

1. Обичайте майка й. Уважавайте я, ценете я, показвайте й, че я обичате, както, когато сте у дома, така и в обществото. Когато дъщеря ви порасне, тя най-вероятно ще се влюби в човек, който се отнася към нея, както баща й се е отнасял към майка й. Така че, нека има добър пример.

2. Винаги бъдете там. Излизайте с дъщеря си без причина, просто за да бъдете заедно. Интересувайте се искрено от нещата, които я вълнуват. Тя има нужда баща й да бъде част от всичко, което й се случва, във всеки етап от живота й. Не бъдете статичен наблюдател, докато тя прибавя години към живота си… и живот към годините си.

3. Бъдете нейният спасител. Тя ще расте, търсейки своя герой. Това може да сте вие. Тя ще има нужда да усеща закрилата ви отново и отново, през целия си живот.

4. Наслаждавайте се на всеки миг, който прекарвате в компанията й. Днес тя пълзи по килима в хола, утре ще й дадете ключа от колата и преди да се усетите – ще я водите към олтара. Един ден да излиза с нейния старец вече няма да е сред приоритетите й. Животът отлита много бързо. Ценете го, докато можете.

5. Наслаждавайте се на моментите, докато я къпете като бебе. Скоро няма да може да го правите.

6. Малко неща на този свят са толкова успокояващи за плачещото бебе, както докосването от ръката на татко му. Никога не го забравяйте.

7. Молете се за нея. Редовно. Страстно. Отдадено.

8. Купете й баскетболна топка и я научете да вкарва кошове. Накарайте я да се гордее, че стреля като момиче… момичето, което се справя по-добре от момчетата.

9. Тя ще се кара с майка си. Подхождайте мъдро, когато избирате страна.

10. Ще дойде ден и тя ще си поиска кученце. Не мислете прекалено много. Поне веднъж в живота й просто кажете “Да”.

11. Никога не е твърде рано да я научите как да се отнася към парите. Разбира се, подгответе се, че като тинейджър вероятно ще ви ошушка. Както и като булка.

12. Купете й кецове, подобни на вашите. Ще дойде време, когато тя няма да иска да носи обувки като тези на нейния старец.

13. Научете се да казвате “Не”. Днес може да ви се разсърди, но утре ще ви благодари за урока.

14. Танцувайте с нея. Започнете още, докато е бебе. Продължавайте и докато расте. Не чакайте да го направите на сватбата й.

15. Казвайте й, че е красива. Повтаряйте й го непрекъснато. Един ден анимационните филмчета, а след това и модните списания ще се опитат да я убедят в противното.

16. Водете я на излети сред природата. Научете я да се забавлява навън. Оставете iPod-a у дома.

17. Позволете й да държи волана. Тя винаги ще си спомня, че именно вие сте я учили да кара кола.

18. Тя е толкова умна, колкото всяко момче. Уверете се, че го знае.

19. Когато се научи да раздава целувки, тя ще иска да покрие с тях цялото ви лице. Насърчавайте я.

20. Ако я научите как да яде слънчоглед, това няма да й помогнете да влезе в университета. Но все пак го направете.

21. Да я возите на конче е истинска магия. Правете го, докато още имате сили, а тя е достатъчно мъничка.

22. Давайте! Купете й онази кукла, за която толкова мечтае!

23. В природата й е да обича музиката. Слушайте я отдадено, докато ви пее любимите си песни с дезодорант в ръка.

24. Тя ще ви чака всяка вечер да се върнете вкъщи след работа. Не закъснявайте.

25. Запишете я на плуване, а после я взимайте с вас в басейна. Не се притеснявайте, ако сте единственият татко, който го прави. Другите губят.

26. Никога не пропускайте нейн рожден ден. След десет години тя няма да си спомня подаръците, които сте й направили, но ще помни, ако ви е нямало.

27. Научете я да кара ролери.

28. Позволете й да се търкаля в тревата. Добре е за душата й. Както и за вашата.

29. Някъде между 3 и 6-годишна възраст тя ще ви помоли да се ожените за нея. Обяснете й внимателно защо не можете да го направите.

30. Вероятно ще иска да се мушне в леглото ви, след като е сънувала кошмар. Това е хубаво!

31. Да, ще изглеждате смешен, докато скачате с нея на въже. И въпреки това го правете.

32. Водете я на люлките в парка. Тя ще ви моли да я люлеете все по-силно и по-силно. Не забравяйте, че нейните представи за “силно” не са същите като вашите.

33. Някой ден ще поиска да й купите пони. Това не е много добра идея, освен ако не живеете в ранчо. Можете обаче да й наемете едно за празника.

34. Не се тревожете толкова за подаръците за рождените й дни и Коледа. Съсредоточете се върху това как да направите тези мигове незабравими за нея.

35. Покажете й, че винаги може да се прибере у дома. Без значение какво е станало.

36. Всяка година на рождения й ден й пишете писмо на ръка. Дайте й всичките, когато влезе в университета или когато се омъжи, или когато тя самата стане майка.

37. Научете се да й имате доверие. Докато расте, постепенно й давайте по-голяма свобода.

38. Когато вашата дъщеря тинейджър е потисната, научете се да разбирате кога трябва да се намесите и кога – да я оставите на мира. Това ще добави години към… вашия живот! И ако успеете да го постигнете… моля, споделете каква е тайната!

39. Сладоледът облекчава много страдания. Научете кой е любимият й вкус.

40. Помнете, че и тя, като пеперудата, един ден ще разпери крила и ще отлети. Наслаждавайте за годините, когато е още какавидка.

gnezdoto.net