Към бащите, които имат дъщери

Към бащите, които имат дъщери | Диана

Попаднахме на много поучителен и емоционален текст, който с радост ще споделим с вас, където един примерен баща дава няколко съвета за бащите, които имат дъщери. Някои от тях са забавни, други успяха да ни разплачат. Но във всеки случай ние сме убедени, че са написани от прекрасен мъж, за когото вниманието към малката му принцеса е по-важно от бирата с приятели.

Ето неговите уроци:

Обичайте майка ѝ. Уважавайте я, ценете я, показвайте ѝ, че я обичате – както, когато сте у дома, така и в обществото. Когато дъщеря ви порасне, тя най-вероятно ще се влюби в човек, който се отнася към нея, както баща ѝ се е отнасял към майка ѝ. Така че, нека има добър пример.

Винаги бъдете там. Излизайте с дъщеря си без причина, просто за да бъдете заедно. Интересувайте се искрено от нещата, които я вълнуват. Тя има нужда баща й да бъде част от всичко, което й се случва, във всеки етап от живота й. Не бъдете статичен наблюдател, докато тя прибавя години към живота си… и живот към годините си.

Бъдете нейният спасител. Тя ще расте, търсейки своя герой. Това може да сте вие. Тя ще има нужда да усеща закрилата ви отново и отново, през целия си живот.

Наслаждавайте се на всеки миг, който прекарвате в компанията ѝ. Днес тя пълзи по килима в хола, утре ще й дадете ключа от колата и преди да се усетите – ще я водите към олтара. Един ден да излиза с нейния старец вече няма да е сред приоритетите ѝ. Животът отлита много бързо. Ценете го, докато можете.

Молете се за нея. Редовно. Страстно. Постоянно.

Танцувайте с нея. Започнете докато е още малка. Не чакайте деня на сватбата ѝ.

Купете й кецове, подобни на вашите. Ще дойде време, когато тя няма да иска да носи обувки като тези на баща си.

Казвайте й, че е красива. Повтаряйте й го непрекъснато. Един ден анимационните филмчета, а след това и модните списания ще се опитат да я убедят в противното.

Позволете й да държи волана. Тя винаги ще си спомня, че именно вие сте я учили да кара кола.

Да я возите на конче е истинска магия. Правете го, докато още имате сили, а тя е достатъчно мъничка.

Тя ще ви чака всяка вечер да се върнете вкъщи след работа. Не закъснявайте.

Ако мама я запише на уроци по пиано, постарайте се и вие да бъдете там. Не се тревожете, че няма други бащи. Загубата е тяхна.

Никога не пропускайте нейн рожден ден. След десет години тя няма да си спомня подаръците, които сте й направили, но ще помни, ако ви е нямало.

Вероятно ще иска да се мушне в леглото ви, след като е сънувала кошмар. Това е хубаво!

Има много малко неща на този свят, които могат да успокоят плачещата принцеса по-добре от бащината ръка. Никога не забравяйте това.

Някой ден ще поиска да й купите пони. Това не е много добра идея, освен ако не живеете в ранчо. Можете обаче да ѝ наемете едно за някой празник.

Не се тревожете толкова за подаръците за рождените й дни и Коледа. Съсредоточете се върху това как да направите тези мигове незабравими за нея.

Покажете ѝ, че винаги може да се прибере у дома. Без значение какво е станало.

Помнете, че и тя, като пеперудата, един ден ще разпери крила и ще отлети. Наслаждавайте се на годините, когато е още какавидка.

Всяка година на рождения й ден ѝ пишете писмо със собствената си ръка. Дайте ѝ всичките, когато влезе в университета или когато се омъжи, или когато тя самата стане майка.

Научете се да й имате доверие. Докато расте, постепенно й давайте по-голяма свобода.

Днес тя тръгва към вратата, за да отиде на училище, утре вече ще бъде далеч. Бъдете силни.