Техники за успех: 10 научно доказани начина да ни харесат

Техники за успех: 10 научно доказани начина да ни харесат | Диана

Не ви ли се е искало понякога да имате вълшебна пръчица, с която да сбъдвате своите желания? Когато срещнете някого, който ви привлича, не искате да направите и една погрешна стъпка, но как да го спечелите със сигурност?

Запознайте се с няколко прости трика, които доказано работят и можете да използвате:

1. Идете в увеселителен парк. Организирайте своята среща или заведете някой, с когото планувате романтична връзка, в увеселителен парк. Проучване сочи, че влакчетата на ужасите се пълнят предимно с необвързани. Този трик работи само с потенциалните партньори. Ако вече имате или сте имали романтична връзка с някого, това няма да е толкова впечатляващо за него.

2. Яжте повече зеленчуци и плодове за по-сияйна кожа. Доказано е, че здравият вид на кожата зависи от количеството зеленчуци и плодове, приети през деня. Още по-хубавото е, че резултатите са мигновени. Участниците в проучването успяват да зачервят бузи и да заздравят своята кожата само с една порция плодове или зеленчуци. А сияйният външен вид действа като магнит за привличане на вниманието.

3. Поддържайте усмивката си ослепително бяла. Научно доказано е, че белотата на зъбите е сериозен плюс при преценка от пръв поглед. Освен на полезна доза самоуважение, те са признак на здраве и добра генетика, които биха ви помогнали в избора на партньор. Усмивката се краси от това, което се крие зад нея. Така че поддържайте зъбите си бели и не забравяйте да ги показвате по-често, защото никога не знаете кой би се влюбил в усмивката ви.

4. Червеното червило – оръжие за дамите. Препоръчително е всяка  жена да има поне едно червено червило в козметичния си арсенал. Проучване на университета в Манчестър показва, че устните са най-атрактивната част от тялото на една дама, особено, когато са обагрени в червено. Учените установяват, че един мъж се взира средно около 7 секунди в устни, оцветени в червено. За да направите сравнение, на очите на жената той отделя 0,95 секунди, а на нейната коса – 0,85 секунди.

5. Бъдете спонтанни. Това е изпитана рецепта, ако търсите бърд флирт. В проучване за еволюцията и човешкото поведение, дипломирани студенти от Университета на Тексас-Остин установяват, че мъжете са най-привличани от жени за една нощ, които изглеждат фриволни и доста освободени под въздействието на няколко коктейла. От друга страна дамите с бърз и бляскав ум са по-малко физически привлекателни, според същото изследване. За щастие, точно обратното е вярно, когато хората търсят дългосрочни партньори.

6. Усмихвайте се! Усмивката на всеки човек го прави много по-атрактивен за отсрещния пол. Щастието е най-необходимото чувство, предизвикващо положителни емоции. Влиянието на емоционалното изразяване отключва сексуалното привличане. Така че създавайте си повече приятни моменти, които да ви карат да не спирате да се усмихвате!

7. Момчета, мръщете се малко повече! Леко намръщеният и самоуверен мъж се радва на много повече женско внимание от този, който постоянно се усмихва, доказват учени от университета на Британска Колумбия. Всъщност по-голямата част от анкетираните жени признават, че щастливото лице на мъжа е най-малко привлекателната черта, която може да ги заинтригува. Изследването се базира само на първосигналното физическо привличане, защото обикновено, когато става въпрос за сериозен партньор или съпруг, жените търсят точно такъв тип мъже. Това е добре познатият синдром на дамите да си падат по образа на „лошото момче“.

8. Мъже, отървете се от брадата си! Жените не толерират небръснати мъже. Това показва неотдавна проучване на Оксфордския вестник. Според него брадатите мъже биват възприемани като по-агресивни, но не и като по-привлекателни.

9. Поемете дълбоко дъх и се отпуснете! Жените се чувстват по-добре в компанията на мъже, които са спокойни и не са напрегнати, показва проучване на известно американско списание. Хората, които не се поддават на стреса, по принцип предизвикват всеобщо доверие и усещане за стабилност. Умението да реагира в напрегната ситуация е част от генетиката на самия човек, което след време може да се предаде и на неговите деца. Този тип мъже са и по-желаните за сериозни партньори.

10. Играйте твърдо, за да се получат нещата

Научно доказано е, че една жена би се заинтригувала много повече от мъж, който не й показва чувствата си, отколкото този, който разкрива своя интерес към нея. Несигурността я прави уязвима и самата неизвестност е предизвикателство за нея. Интересът на дамата се поддържа от недостъпността, която демонстрират първият тип мъже. Явно тръпката, за една жена, да е в позицията на гонещ е много по-интригуваща, отколкото това да може да предвиди всеки следващ ход на своята половинка, колкото и мил да е той.

Източник: Business Insider