16 полезни и хитри психологически номера чрез които ще получите предимство пред другите

16 полезни и хитри психологически номера чрез които ще получите предимство пред другите | Диана

It’s easy when you know how!

1. Когато група от хора се смеят, човек инстинктивно търси с поглед онези от групата, които чувства най-близки (или които му се иска да му бъдат най-близки).

2. Хвърлете един поглед към краката на хората, когато разговарят с вас: ако краката им сочат настрани от вас, човекът, с когото разговаряте иска да приключи разговора.

3. Когато излизате за първи път на среща с някой човек заведете го на място, което е много вълнуващо и силно емоционално, така те ще асоциират с вас това вълнуващо чувство в последствие.

4. Когато се запознаете с някой опитайте се да забележите и да запомните какъв цвят са очите на човека. Хората ще ви харесат повече, когато сте имали по-голям зрителен контакт с тях.

5. Когато работите в сферата на услугите и ежедневно имате директен контакт с клиенти сложете огледало зад себе си. Клиентите ще бъдат по-мили с вас, защото никой не иска да вижда себе си в ролята на гадняр.

6. Повечето хора не могат да определят каква е разликата между увереност и истинските компетенции. Ако вие наистина изглежда знаете какво правите другите ще са по-благосклонни да се навъртат около вас и да ви се доверяват.

7. Ако сте на голяма среща с много хора и очаквате, че някой може да ви атакува за нещо седнете до този човек. Така ще го обезкуражите до известна степен, и ако не ви се размине напълно, то със сигурност атаката ще е много по-безобидна.

8. Много от физическите проявления на стреса са същите като тези на ободряването (учестеното сърцебиене, тежкото дишане и т.н.). Ако определите ситуацията, която ви застрашава като предизвикателство, ще може да превърнете стреса в оживление.

9. Затръшващата се врата – много е вероятно човек да се съгласи да ви направи по-малка услуга, ако преди това се е случвало да ви откаже един-два пъти да ви направи по-големи.

10. Ако изглеждате истински щастливи и развълнувани да видите някой човек, следващият път, когато се срещнете най-вероятно и те ще подходят с по-голямо щастие и ентусиазъм към срещата с вас. (Кучетата ни прилагат този трик през цялото време.)

11. Преди начало на интервю си представете себе си като стар приятел с човека, който ви интервюира. Вие сте тези, които можете напълно да контролирате начина, по който приемате дадена ситуация, а в такива моменти да се чувствате комфортно е безценно.

12. Не казвайте или пишете: “аз мисля” или “аз вярвам.” То така или иначе се подразбира, а когато го подчертавате изглеждате неуверен в очите на другите.

13. Изразяването на емоции е начин да предизвикате емоции. Ако искате да се почувствате щастливи усмихнете се колкото се може по-широко.

14. Ако зададете въпрос на някого и той отговори само отчасти на въпроса , можете да постъпите с една техника, препоръчана от много добри психолози: Запазете мълчание и поддържайте зрителен контакт с човека. Отговарящият ще предположи, че първият отговор не е бил достатъчно добър и ще продължи да говори.

15. Ако някой ви е ядосан и ви крещи, а вие успявате да запазите пълно спокойствие, човекът вероятно ще се ядоса още повече, но по-късно ще се почувства засрамен от себе си.

16. Дъвчете дъвка или яжте храна, ако ви се налага да правите нещо, което обикновено ви кара да се чувствате нервни. По този начин ще излъжете мозъка си, че няма как да сте в опасност щом се храните.

Източник: Lifehack