5 признака, че излизате с емоционален психопат

Когато една връзка приключи, човек обикновено започва да анализира случилото се, да се опитва да си отговори на въпроса „Какво всъщност предизвика раздялата?“.

Понякога в основата на всичко стои емоционалният психопат. Как обаче можете да разпознаете подобна личност?

Предлагаме ви 5 основни признака.

Постоянно ви обвиняват за всички проблеми във вашата връзка

Не си мислете, че са толкова глупави, че не могат да разберат абсолютно нищо. Напротив – знаят, че вината е тяхна. Те обаче не могат да признаят своята грешка, това не е в тяхната природа. Опитват се да припишат всички проблеми на вас.

Постоянно ви лъжат

Забелязвате ли признаци, че любимият ви човек е патологичен лъжец? Няма значение дали изрича големи или дребни лъжи. Емоционалните психопати са склонни да лъжат непрекъснато, с което подриват основите на връзката ви.

Обвиняват вас за собствените си неуспехи

Това са психично болни хора. Като такива те са убедени, че всички наоколо са виновни за техните провали. Те не зачитат вашите чувства и ще повтарят фразата „Заради теб не можах да постигна целите си“ отново и отново.

Унижават ви

Би трябвало човекът до нас да ни подкрепя и насърчава. Ако обаче вместо това ви унижава пред близки и приятели, значи не се вълнува от вашите чувства и по-скоро би ви смазал, отколкото да ви дърпа нагоре.

Забраняват ви да общувате с други

Тъй като емоционалните психопати непрекъснато жадуват внимание, те искат да се уверят, че не дарявате никой друг с вашето. Затова правят всичко възможно да ви изолират от приятелите и семейството ви. Мъчат се да ви разубеждават, когато искате да излезете, и ви казват, че се нуждаете единствено от тях и никого другиго.

Източник: http://www.obekti.bg