5 неща, които показват, че общувате с психопат

Ако сте забелязали 4 от тях, бегом да ви няма!

За повечето хора думата “психопат” се асоциира с героя от знаменития филм на Хичкок “Психо”. Но в реалния живот психопатите могат да са абсолютно незабележими в тълпата. Можете дълго време да познавате един човек и при това да нямате ни най-малка представа за тъмната му страна. 
 
Истинските психопати рядко прибягват към физическо насилие, повечето от тях предпочитат да свирят на тънките струни на човешките емоции. Най-често използват такива психологически похвати като доминиране и манипулация. Психопатите винаги точно знаят как да получат това, което им е нужно, затова много харесват да играят на “игрите на разума”.
 
Как да разберете, че общувате с психопат?
 
Психопатите умеят да са очарователни и често изглеждат невероятно привлекателни. Обикновено си изграждат превъзходен имидж, като карат околните да им се възхищават.

Всъщност психопатите са много опасни. Те преценяват всяка своя дума и действие. Могат да се престорят, че се наслаждават на разговора, а в същото време да планират в ума си как да ви унищожат морално или даже физически. Психопатите знаят как да ви манипулират, за да получат желаното. Обикновено действията им се обясняват със стремеж към пари, секс и слава.
Ето 5 признака, по които ще разберете, че си имате работа с психопат:
 
1. Те постоянно говорят полуистини, лъжи и оправдания
 
Не, не е преувеличено, те говорят предимно лъжи. Замерят ви с неизпълними обещания, охотно сплетничат за останалите и лъжат за себе си. Ако сте забелязали, че някой постоянно ви лъже, има огромен шанс нещо с този човек да не е наред!
 
2. Те се държат покровителствено или ви гледат отгоре надолу
 
Психопатите се опитват да ви доминират, затова винаги ще се опитват да ви гледат отгоре надолу. Тези хора ви карат да се чувствате неуверено. След общуване с тях чувствате ВИНА и се извинявате. Те много точно знаят кой бутон да натиснат, за да се доберат до най-закътаните ъгълчета на душата ви.
 
3. Те са лицемерни и осъждат
 
Психопатите много обичат да ви сочат недостатъците ви и грешките ви, а също така и да ви осъждат за тях. Харесва им да се чувстват по-добри, унижавайки другите (особено пред публика). Ето защо те ДРАМАТИЗИРАТ ситуацията и ви ОСЪЖДАТ пред хората. Даже за свои грешки!
 
4. В тях живеят няколко личности
 
Днес психопатът е като ангел, а още на другата сутрин прилича на същински дявол. Понякога са великолепни, изобразявайки от себе си жертва и едновременно с това доминирайки ви и манипулирайки ви. Научете се да не реагирате на резките промени в настроенията им. Не позволявайте на психопатите да ви влияят!
 
5. Те се правят на жертви
 
Склонни са винаги за всичко да обвиняват другите. Такъв човек никога не признава своята вина за нищо на света. По-скоро ще започне да се прави на ЖЕРТВА или ще направи така, че вие сами ще започнете да се обвинявате за всичко. 
 
Ако забележите някои от тези признаци – бъдете внимателни. Психопатите са много опасни и са рафинирани майстори на манипулацията. Винаги ще намерят начин да ви обвинят или да ви накарат сами да признаете грешките си.
Тези хора могат да ви отнемат енергията и морално да ви унищожат. Затова се дръжте по-далеч от тях и не ги допускайте близо до себе си. Общуването с тях носи само драма, неприятности и негативни преживявания. Токсичните им вибрации ви влияят повече, отколкото ви се струва.

Източник: https://spisanie8.bg