Той е сантиментален и предан

Този чувствен мъж няма да ви подложи на любовна атака. Той по-скоро ще изиграе ролята на внимателен почитател, ще ви подарява цветя, бонбони, вино и ще ви кани в добри ресторанти. В краен случай той ще направи завоалирано предложение, което може да се приема за смела шега. Така той си оставя път за отстъпление, понеже няма да преживее отказ.

Понеже е романтичен мечтател, лесно се влюбва. Въображението му бързо става пристрастно и той реагира на всичко: На познатия аромат на парфюм, почти познато лице, носещия се над водата звук на рог. Той вижда картини от миналото или фантазира за бъдещето. Може да съчини цял романтичен сценарий на основата на малък изходен материал. За съжаление същото става, когато той ревнува. Трябва да е сигурен, че избраницата му му е вярна. Самият той принципно не изневерява и изисква в замяна същото. Всичко останало е заплаха за стабилността, която той цени, и защитеността, от която се нуждае.

Мъжът Рак е много привързан и няма нужда от няколко жени. („Ако си имате една добра жена, защо ви е втора?”, ще запита типичният Рак.) Той предпочита да прави любов импулсивно, подчинявайки се на моментното настроение.

Той е надарен с въображение и е експресивен, има способност да съпреживява, интуитивно разбира чуждата душа, особено страдащата. Може да проникне във вашите емоции, да разбере проблемите ви. Любящ и внимателен, той е готов на много, за да зарадва избраницата си. Умее да забавлява и глези.

Най-много иска любимата му да споделя неговите мечти. Той е верен и се отнася сериозно към своята роля на защитник. Мъжествен е, но това може да се прояви не в твърди мускули и суров облик, а във вътрешната му сила, нежност и чувствителност. Ако искате някой да се грижи за вас и се нуждаете от постоянен предан спътник Ракът е вашият човек.

Идеално му подхожда жена, която да поеме тежкото бреме на проблемите върху плещите си. Партньорката в ролята на лидер може да се окаже негов идеал. Може да си измисли за партньорката хиляди немислими достойнства. Ето защо е толкова важно още със запознанството да се вживеете в идеалния образ. Привличат го интелектуални жени, образовани. Не забравяйте да го убедите колко важна е за вас вътрешната, духовната страна на живота. И помнете, че той е най-романтичният и сантиментален знак.

Не е толкова лесно да бъде опознат. Той винагинещо крие, дори от най-близките си. Неуморим е, склонен към тъжни размисли, идеалист и мечтател, крайно сантиментален. Той е емоционално неустойчив, за него са характерни скокове в настроението и способност да увлича хората след себе си както му е угодно.

На пръв поглед той може да ви се стори непостоянен, повърхностен, но това е само едно от настроенията му. Той е много зависим от цикличното въздействие на Луната, която го управлява. Следващия път може да се сблъскате с него в момент на недружелюбното му отношение към околните.

Дори след като го опознаете по-добре, ще продължават да ви озадачават бързите смени на настроението му. Ако му възразяват, той е в състояние да прибегне към грубост. Но ако му отстъпят, сам ще се извини, че е настоявал на своето. Възможно е да вярва в женската еманципация, но природата му го кара да бъде нежен със слабия пол и да го защитава. Той е куртоазен и галантен, обаятелен човек от старата школа.

Той обича компанията на красиви жени, особено ако са остроумни. „Че кой не обича?”, ще попитате вие. Да, обаче Ракът особено го привличат такива жени. Завоювал някоя от тях, той бързо се превръща в собственик. На жената, която той обича, няма да й е лесно, понеже той разчита на прекалено много. Той е склонен да се затваря, ако изпитва разочарование, но няма да каже открито това, което го притеснява.

Той обича вкусното хапване и пийване, но не чакайте да се облече специално по такъв случай. Той говори с удоволствие и нерядко е много красноречив. Понякога е достатъчна една негова дума, за да поведе хората след себе си и да ги накара да постъпват така както той иска. Фантастичната му памет му дава блестящи преимущества в спорове и дискусии.

Има твърди убеждения и всичко ще върви гладко, докато не се опитвате да противоречите на убежденията му. Ако му възразявате, няма да се успокои, докато не ви убеди в неговата. Ако заподозре, че не е успял да го направи, той ще се върне на темата при първа възможност и буквално ще ви засипе с допълнителни доводи. Спорът може да завърши само с вашето съгласие, дори само заради мира и спокойствието. Но той може не само да говори, но и да слуша.

Острият му аналитичен ум е способен да разреши най-заплетения проблем. Той е вещ в паричните въпроси. Усеща възможността да направи пари по-бързо, отколкото гущерът – мухата. Но го интересуват по-скоро традиционните и консервативните начини да направи състояние. Той не обича да рискува. Той е чувствителен, сантиментален, с неохота се разделя със стари приятели, навици и места, с които е свикнал. Старае се да запазва приятелите си завинаги. С удоволствие ще се види с приятели от детството, дори отдавна нищо да не ги свързва. Страхува се от житейските промени и им се съпротивлява. Привързан е към спомените и страда по отминалите дни. Обича да се връща към спомените си.

Постоянно са му необходими уверения в любов. Не разчитайте на лек роман с такъв мъж. Той възприема любовните отношения прекалено сериозно. Чака от любимата си и умствено, и физическо поощрение поравно. Самият той предан, очаква преданост в замяна. Вярва в продължителната привързаност, способна да преодолее изкушенията. Това го успокоява. Той не е бродяга по душа, обича да си стои вкъщи. Смята, че съвместимостта и удовлетвореността започват в дома. Но има тенденция към самодоволство, преминаваща в ограниченост.

Ракът търси продължителна и постоянна връзка. В случай на разрив той ще си намери нова любов – бързо умее да преминава към интимни отношения. Но тази, която наистина е засегнала чувствата му, той никога няма да забрави, каквото и да се случи след това. Той е сложен човек, не е лесно да се живее с него заради бързата смяна на настроенията му, но не и скучно. Неговото постоянство по пътя към целите му е добро предзнаменование за успех, а чувствителността и интелектът му позволяват да заема ръководно положение в областта на политиката, литературата и бизнеса.

Внимание! Бъдете внимателни с него по пълнолуние!

Източник: http://megavselena.bg