Топ 5 на най-опасните държави в света

Светът вече не е това безопасно място, което беше (ако някога е било изобщо, разбира се). И преди имаше много места, на които не се препоръчваше да ходим, но след появата на Ислямска държава, те се увеличиха и трябва много да внимавате, къде възнамерявате да отидете.

Сирия, Афганистан, Судан, Иран, Пакистан, Еритрея, Нигерия, Малдивски о-ви, Саудитска Арабия, Либия, Йемен, Узбекистан, Виетнам, ЦАР, Катар, Кения, Туркменистан, Индия, Етиопия, Египет, Джибути и Мианмар са недружелюбни и враждебни дестинации.

Най-малко, за да останете живи. Daily mail състави карта с най-опасните държави в света, а ние ви представяме топ 5 от тях.

Снимка 262914

Сирия

Преди войната, Сирия е сред топ туристическите дестинации в света. Сега обаче вече оглавява класацията на най-опасните държави в света. Въпреки войната, в началото на годината министерството на туризма на Сирия разпространи рекламен видеоклип, озаглавен “Сирия винаги е красива”. На кадрите са показани плажовете на град Тартус, разположен на брега на Средиземно море. Градът е контролиран от режима на президента Башар Асад. От сирийското туристическо ведомство обаче не споменават нищо за гражданската война в страната, която започна през 2011 година. Близо 400 000 души са били убити от началото на въоръжения конфликт в страната. Близо половината от населението пък е било принудена да напусне домовете си.

Снимка 262915

Афганистан

Афганистан е една от най-бедните в света, една от най-неразвитите и нестабилни държави в света. По време на нашествието на съветските войски в Афганистан биват заложени над дванадесет милиона мини, които и до днес убиват и осакатяват хората. Талибаните завземат властта и отнемат правата на жените. Самоубийствените атентати са основен риск за местни и чужденци, а наркотърговията процъфтява изключително добре.

Снимка 262916

Ирак

Ирак е нетрадиционно туристическа дестинация. Дори да не ви се вярва Ирак може да бъде топ дестинация за туризъм. Тук се намира най-голямата каменна арка, строена без помощта на машини. В Ирак всички пътища водят до столицата Багдад – градът на халифите и родният град на известния мореплавател Синбад. Град със славно минало и ужасно настояще, раздирано от войната.

Снимка 262917

Сомалия

В Сомалия християните туристи не са добре дошли. Сомалия, където от 11,2 млн. жители, християните са едва няколкостотин. Преди време ислямистката групировка “Аш Шабав” обяви, че иска да прочисти напълно страната от християнското присъствие. Заподозрените в принадлежност към Църквата се убиват на място.

Снимка 262918

Северна Корея

На почивка в Северна Корея: звучи невероятно, но е факт. Хиляди туристи посещават ежегодно царството на Ким Чен Ун. Това е може би последната държава, която живее свой собствен живот в пълна изолация от световната търговия, култура и политика. Страна, в която летоброенето започва от рождения ден на “Великия Лидер”, има свой собствен Интернет и часова зона. Всяко движение на туристите обаче е контролирано от зачислен им задължително севернокорейски екскурзовод, който буквално диктува на посетителите какво могат да направят или да видят и с кого може да се срещнат.

Снимка 262919