Този човек яде чесън на гладно всеки ден! Вижте как се промени здравословното му състояние

Този човек яде чесън на гладно всеки ден! Вижте как се промени здравословното му състояние | Диана

Лечебните свойства на любимия на много хора чесън са известни и използвани като част от природната медицина и то в продължение на хиляди години. За никого не е тайна, че чесънa е мощен антибиотик и антиоксидант, който ефективно се бори с инфекции и заболявания. Най-доброто време да се консумира този зеленчук-подправка е на празен стомах сутрин, когато може напълно тялото ни да абсорбира хранителните му вещества.

Чесънът е най-добрият естествен лек при хипертония,

тъй като поддържа кръвното налягане в нормални граници, без каквито и да е странични ефекти (с изключение на неприятния аромат). Освен това, няма нищо, което предотвратява възпалението по-добре от чесъна. Именно това го прави изключително полезен за хора, страдащи от артрит, какъвто е случаят на Никълъс Джонсън. В продължение на месец той е ял чесън на празен стомах, и в резултат на което ефективно е намалил симптомите на артрит и болки в ставите си. За ползите от консумацията на чесън при артрит пише и Дейли Мейл в обширен материал по въпроса.

Всекидневната консумация на чесън предотвратява и най-различни инфекции, включително гъбични, бактериални и дори човешкия папиломен вирус.

Хапването на скилидка чесън всеки ден ще подобри функцията на имунната Ви система и ще Ви направи по-малко податливи на инфекции и бактерии, което е особено важно, ако често страдате от настинки, назални алергии и други заболявания.

Една-единствена скилидка чесън съдържа 5 мг калций, 12 мг калий, и над 100 серни съединения, което го прави напълно адекватен природен заместител на всякакви хапчета или добавки. Не на последно място, чесънът подобрява белодробната функция и предпазва от редица заболявания на дихателните пътища, включително пневмония, бронхит, упорита кашлица и др.