Трудността да се отдадеш на една връзка

Много време отнема за да намерим правилния човек в живота. Понякога това става след години, десетилетия и много разбити и провалени връзки. Момента да се отдадем на някой е изпълнен с радост, болка и много смесени чувства. Тъкмо се срещнем и съберем с човек, започваме да си задаваме въпроси като: „дали ще излезе нещо?” , „ами ако не е правилния човек?”, „само си губим времето” и куп други мисли, които всъщност доста ни плашат.

Сигурността и доверието вървят ръка за ръка. Това са двете най-важни неща в една връзка и, ако ги чувствате, значи сте в правилна посока. Не забравяйте,че е много важно винаги да казвате какво мислите, защото споделянето е вид интимност, но по по-различен начин и е много важно да присъства помежду ви. Разбира се има и връзки при, които доверието и сигурността „куцат“ и много лесно се загубват. Много честа причина за разруха е изневярата. Уж вярвате в партньора си и той във вас, а в един момент-

Изневяра.

И ето тук всичко се преобръща в отношенията. Ще ви покажем някои важни фактори, които имат голямо значение при започването и отдаването на една връзка.

Недооценяване

Правите нещо, а то не се оценява. По този начин се чувствате като игнориран, невидим човек, а в един по-късен етап на отношенията, партньорът ви може изобщо да не забелязва, че сте направили нещо за него. Това е сериозна причина заради която да сте препазливи и да обмисляте дълго преди да се отдадете на връзка.

Критики

Критиките от рода на „не оставяй дрехите си по пода“, „престани да вървиш и да ядеш навсякъде“, започват да се превръщат в проблем, който води със себе си единствено ярост и неразбирателство.

Ярост

Тук вече сигурността е потъпкана и не може да се говори за такава. Започвате лека полека да преживявате и просто да се опитвате да не влизате в конфликт. Не се разбирате изобщо, а всеки разговор води до скандал.

Пренебрежителност

Това е момента в който вашия партньор освен, че не ви забелязва, се отдръпва, постепенно. Сигурността изчезва напълно, вие сте незабележими и не смеете да повдигнете каквито и да е въпроси, за да не си докарате още пренебрежение.

Редактор: Actualno.com