Защо в днешно време връзката между мъжът и жената е толкова крехка?!

В днешното общество, все по-често ставаме свидетели на връзки изградени предимно върху спогодбата за извличане на временни облаги, в които комфортът е основен приоритет за всеки от двамата партньори. Според психолозите, отношенията между мъжът и жената са здравословни, само когато хармонията и любовта присъстват в ежедневните отношения. Появи ли се взаимно несъгласие и започнат ли караниците да прогонват пърхащите пеперуди в стомаха, партньорите бързо започват да търсят друг партньор, който да удовлетворява желанията и мечтите им. Всяка двойка разбира се среща различни проблеми и разногласия. Ето някой от основните причини, водещи връзката до нейният тотален разпад:

1. Не сте подготвени за сериозна връзка

Често в началото на бурната и изпълнена с изпепеляваща страст връзка, увлечени от личността на партньора си, забравяте за някой важни неща. Като например, че не сте готови да правите компромиси, да жертвате себе си и да обичате безусловно. Новата авантюра, често ви прави прибързани в действията и в решенията ви. Много младежи не позволяват на своите чувства да пораснат и слагат граница, като по този начин се чувстват по-сигурни и защитени от другият.

2. Бъркате любовта с други чувства

Понякога младите хора имат нужда единствено да излязат с някого, да се посмеят и да хапнат по нещо вкусно. В този момент не винаги мат желание да намерят човек, който да ги разбира само с поглед и да ги подкрепя в най-трудните им моменти. Много е важно да знаем, че партньора не е този който идва за да направи живота ни по-интересен, и който може да го превърне в приключение. Нашето поколение е разделило на два противоположни полюса секса от любовта. Първо, хората правят секс и след това решават дали искат да бъдат заедно и връзката им да прерасне в любов. Днес нещата като “отворена връзка”, “приятели с облаги”, “забивка за една нощ” са станали част от нормалният начин на живот.

3. Попадате в един обречен коловоз

След известно време когато първоначалната страст и романтика отстъпят място на ежедневните грижи и тревоги, изведнъж започваме да осъзнаваме, че нямаме време за любов, тъй като сме прекалено заети да преследваме материалните си цели.

4. Чакате незабавен резултат

Още в началото на авантюрата си, много младежи вече искат връзката им да бъде зряла. Но не знаят, че взаимното разбиране, може да дойде едва след като са прекарали няколко години с човека до себе си. Повечето хора предпочитат светкавичните резултати, и считат, че абсолютно нищо не си заслужава тяхното време и любов.

5. Лесно сменяте партньорите си

В днешно време съществува порочно мислене, че е много по-добре да се срещате с хората, отколкото да ги опознаете такива каквито всъщност са. Егоисти сме и искаме всичко сега и веднага! Започваме връзки еднодневки и бързо приключваме с тях, когато намерим “по-добра” алтернатива. Не даваме най-доброто от себе си на човека с когото сме, а изискваме и често го съдим ако не е перфектен. Срещаме се с много хора, но трудно даваме шанс на някого. Чест смятаме, че не сме създадени за сериозни връзки и дори мисълта да се установим на едно място ни плаши. Предпочитаме да не посветим живота си само на един човек и избягваме постоянните неща, защото внасят смут в мислите ни. Много малко са хората от младото поколение които могат да обичат с цяло сърце и да преодоляват трудностите.

6. Зависими сте от новите технологии

Вече не трябва да прекарваме време заедно, тъй като знаем много един за друг от профилите си в социалните мрежи. Там бързо и лесно научаваме не само какво харесва партньора ни, но и къде и как предпочита да се забавлява, с какви хора дружи, какви филми предпочита, чете ли книги и др., което в последствие става основната причина да няма за какво да си говорим когато сме заедно.

10. Имате прекалено много страхове

Младежите често изпитват страх от нови връзки, любовни разочарования, емоционални рани и разбити сърца и поради тези причини не допускат нови хората в живота си. Изграждаме стени около себе си и понякога те толкова нереалистично високи, че изпитваме затруднение сами да излезем извън тях и да видим какъв е животът в действителност, а какво остава за човека до нас. Може би когато срещнем подходящият човек, ще се научим да бъдем обичани и тогава всички наши реални и илюзорни страхове ще се разбият на пух и прах!