Ученият, който откри причината за рака, разкрива това, което вероятно никога няма да чуете от лекар

Поддържането на рН баланса е един от най-важните инструменти за оптимизиране на вашето здраве.

Недостигът на кислород е основната причина за появата на рак в организма. Това разкри носителят на Нобелова награда д-р Ото Варбург, според когото липсата на кислород води до ръст на киселинността в тялото ни, а оттам и образуването на раковите клетки. Д-р Варбург също така открива, че раковите клетки са анаеробни (не дишат кислород) и не могат да оцелеят в присъствието на високи нива на кислород

„Всички нормални клетки не могат да живеят без кислород, но раковите клетки могат – това е правило без изключение. Ако лишите една здрава клетка от 35% от необходимия й кислород за 48 часа – тя се превръща в ракова“, твърди д-р Варбург.

 д-р Ото Варбург

д-р Ото Варбург

За рака, за разлика от други заболявания, има безброй вторични причини. Но само за рака има само една основна причина.

„Грубо казано, основната причина за рака е подмяна на дишането с използване на кислород в тялото на една нормална клетка с друг вид енергетика – ферментация на глюкозата“, твърди Ото Варбург.

Важна роля в поддържането на нормалното ниво на pH в организма играе диетата. 7,365 е правилното алкално ниво, за да бъде тялото добре балансирано от гледна точка на pH нивата в кръвта. Ако pH не е балансирано, то може да прекъсне дейността на клетките и функциите им, ако пък е с прекалено висока киселинност, води до сериозни заболявания като диабет и остеопороза.

Друг учен, Робърт Янг в своята книга “Чудото рН” твърди, че повечето здравословни проблеми възникват именно от нивото на киселинност в организма ни. Задържането на кисела вода в тялото води и до ускорен процес на стареене. Янг съветва, че не трябва по никакъв начин да задържаме киселини, които са благоприятна среда за развитие на паразити, гъбички, вируси и вредни бактерии. Важно е да се стараем да поддържаме в рамки нивото на рН баланса, който е един от най-важните инструменти за оптимизиране на здравето ни. Това е така, защото паразитите, вредните бактерии, вируси, гъбички от рода на Candida растат и се развиват в кисела среда. А алкалната неутрализира бактериите и други патогени. Така че поддържането на рН баланса е един от най-важните инструменти за оптимизиране на вашето здраве.

рак, Ото Варбург

Как в домашни условия да регулирате киселинно-алкалния баланс в организма си? Нужни са Ви 1/3 чаена лъжичка сода, 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок (или чист ябълков оцет). Смесете съставките. Не се изненадвайте, ако течността се газира с ефекта на шампанското. Когато балончетата се успокоят, добавете 250 мл вода. Трябва да изпиете цялата течност наведнъж. Този домашен лек е изключително ефективен при възстановяване на рН баланса в тялото. Той намалява киселинния рефлукс и ацидозата.