US учени изказаха сензационно твърдение: Смъртта не съществува!

US учени изказаха сензационно твърдение: Смъртта не съществува! | Диана

Няма Ад и Рай. Има паралелни светове, в които духът на човека, макар и увехнал като цвете, продължава да живее.

Специалисти от Университета в Каролина достигнаха до извода, че след физическата си смърт хората попадат в паралелни светове, където продължават да живеят. Тези учени са убедени, че животът след смъртта съществува.

Според ръководителя на научната група Робърт Ланза, човешкият живот е част от един безкраен цикъл. След смъртта духът на починалия се пренася в друго измерение. Това, по думите му, прилича на случващото се с растенията, които цъфтят, увяхват, но след това отново порастват и се покриват с цветове, пише Independent. Тези паралелни светове, в които попада човешката душа, не могат да се определят като Ад и Рай, поне по начина, по който ги описват религиите.

„Умирайки, духът на човека се пренася в паралелен свят, но не в Рай или Ад. И веднага след смъртта там той отново може да се възроди в нашия свят или пък в някой друг”, отбелязва Ланза.

Освен това, заявяват авторите на изследването, различни мистични същества като Йети, русалките и други подобни биха могли да попаднат в нашия свят от тези паралелни вселени.

За жалост, към момента специалистите по никакъв начин не могат да докажат своята теория. Единственото доказателство в нейна полза могат да служат квантовите частици, който могат да се намират едновременно в различни състояние. Но дали е възможно и реално да се направи паралел между състоянията на тези частици и това, което наричаме “Смърт” засега не можем да кажем.

Повече информация за теорията на Робърт Ланза в статията Учен: Смъртта не съществува