Живот след смъртта съществува – призна известен мозъчен хирург

Живот след смъртта съществува – призна известен мозъчен хирург | Диана

Виден хирург, който до скоро отхвърляше идеята за живот след смъртта, каза че преразглежда решението си след преживяна опитност извън тялото, която го е убедила в съществуването на рая.

Завършилият в Харвърд неврохирург д-р Ебен Александър, изпаднал в кома в продължение на 7 дни през 2008г., след прекаран менингит. По време на болестта си д-р Александър казва, че част от мозъка му, която контролира човешката мисъл и емоция се е изключила и след това той е изпитал нещо толкова дълбоко, което му е дало научни основания да вярва в това, че съзнанието продължава своя живот след физическата смърт.

В едно есе промотиращо книгата му „Доказателствата за Рая”, публикувано в американското списание „Newsweek”, д-р Александър споделя, че е бил посрещнат от красива, синеока жена на някакво въображаемо място сред големи пухкави бели и розови облаци.  Там присъствали и много „блестящи същества”.  В есето си доктора споделя: „Птици? Ангели? Тези думи се появиха в съзнанието ми, когато пишех моите спомени. Но тези определения не отговарят на съществата, които срещнах там. Те просто бяха много по-различни от всичко, което познавах до сега на тази планета.  Те бяха по-напреднали, по-висши форми на живот. Красиво песнопение идваше отгоре и аз се чудех дали тези крилати създания го излъчват. Звукът беше осезаем и почти материален, обливаше ме като дъжд. Можех да го почувствам върху кожата си, но без да ме намокри.

Доктор Александър споделя, че преди е чувал истории от пациенти за опитност извън тялото, но ги е пренебрегвал, като ги е смятал за самозалъгване. Сега след преживяното той напълно е преразгледал решението си и добавя: „Знам много добре колко необикновено и невероятно всичко това звучи. Ако преди тази моя случка някой ми беше казал, че е изпитал подобно нещо, дори той да е доктор, щях да съм убеден, че той се намира в някаква сериозна заблуда. Но това, което се случи с мен изобщо не беше халюцинация, а беше много по-реално от всяко друго събитие в живота ми. Това включва дори сватбеният ми ден и раждането на двамата ми сина. Аз съм прекарал десетилетия практикувайки неврохирургия в някои от най-елитните медицински центрове в света. Знам, че моите колеги се придържат към теорията, че мозъкът ни и по-специално мозъчната кора, генерира съзнанието ни и че ние живеем във вселена, лишена от всякакъв вид емоция. Сега осъзнавам, че Бог и Вселената ни даряват с безусловна и безгранична любов, затова аз повече не съм поддръжник на тази теория. Това което се случи с мен унищожи напълно старите ми разбирания.

Източник: //media.newage.bg/