Връзките не създават щастие, те го отразяват

Връзките не създават щастие, те го отразяват | Диана

Взаимоотношенията са просто огледала на вашето щастие, те го отразяват и ви помагат да го отпразнувате. Повечето хора влизат в отношения с око към това, което те могат да измъкнат от тях, а не към това, което те могат да внесат в тях. Никой няма да оправи живота ви или да ви накара да се почувствате специални, ако не сте в състояние да дадете това първо на себе си.

Целта на една връзка е не да има друг, който може да ви допълни, а да има друг, с когото можете да споделите своята пълнота. Единственият начин една връзка да издържи е ако виждате връзката си като място, където отивате да давате, а не място, където се опитвате да вземате. Всичко в живота започва със себе си, защо трябва да гледаме навън за любов и сигурност, когато ние сме любов, ние имаме изобилие от любов за даване и трябва да започнем на първо място със себе си. Става въпрос да се влюбите в себе си и да споделяте тази любов с някой, който ви оценява, а не да търсите любов, за да компенсирате дефицита на любов към себе си.

Това, което другите казват и правят често се основава изцяло на техния собствен самоанализ (личното им отражение). Не давайте силата си, не позволявайте да ви отровят със собствената им болка, можете да им помогнете пожелавайки им добро, но не забравяйте, че хората се държат по такъв начин, защото те са в място с голямо страдание. Хората реагират на собствените си мисли и чувства и поведението им често няма никаква пряка връзка с вас.

Всеки има багаж, така че не се срамувайте от своя. Бъдете търпеливи и намерете някой, който ви обича достатъчно, за да ви помогне да го носите и разопаковате. Не търсете перфектния човек, а човека, който изважда най-доброто от вас. Обградете се с хора, които ви правят по-добър човек, и се освободете от тези, които не го правят.
Не забравяйте, че хората идват в живота ви с причина, за сезон или за цял живот. Когато разберете кой кой е, вие ще знаете какво да направите за всеки от тях.

Karina Loureiro
Чрез Мария Казакова