За най-магнетичния знак от зодиака: Скорпиона

Това е за вас, Скорпиони! Защото сте различни! Защото притежавате онази особена обаятелна сила, която се среща само при изключително силните характери. И защото има много на какво да ни учите – за живота, за целите, за взаимоотношенията и за самите нас.
Това е за вас…

Скорпионите са оптимисти по душа.

Те не позволяват на неуспехите да ги демотивират. Не се поддават на отчаянието, колкото и безнадеждна да изглежда ситуацията. Защото знаят, че изход винаги се намира. Стига да не спираш да го търсиш.

Скорпионите знаят цената си.

Те знаят на какво са способни. Знаят какъв потенциал носят в себе си. И знаят, че трябва да го развият. Всичко друго би било пропиляване на възможностите им.

Скорпионите са родени победители.

Те преследват целта до последно, със сетни сили, ако се налага. Упорити са и никога не се отказват. Няма значение колко усилия ще са необходими и колко време ще е нужно – те знаят, че накрая ще стигнат до финала. И наистина го правят. Доказвайки на другите, но най-вече на самите себе си, че могат да постигнат всичко.

Скорпионите са решителни.

Когато искат да направят нещо, ако е нужно, ще преобърнат света, но ще го направят. Няма две мнения по въпроса. Затова най-добре не им пречете. Може да ги забавите, но не и да ги спрете.

Скорпионите умеят да се фокусират.

Върху всичко – върху работата си, връзката си, забавленията си. Те се потапят в момента, отдават му се изцяло, изживяват го напълно. Това им помага да са истински пълноценни – както за себе си, така и за околните.

Скорпионите притежават вродена мъдрост.

Умеят да различават важното от маловажното, незначителното от голямото. Знаят за какво да се борят и какво да загърбят. Знаят кога си заслужава да вложат усилията си. И кога да се откажат. Просто защото знаят какво и кого наистина си струва да имат в живота си.

Скорпионите не се интересуват от чуждото мнение.

Те наистина не се тревожат какво ще си кажат останалите за тях, ако постъпят по един или друг начин, ако кажат едно или премълчат друго. Скорпионите живеят живота заради себе си, вслушвайки се в себе си. Съобразявайки се първо със себе си. Много имаме да учим от тях, нали…

Скорпионите са водещи във взаимоотношенията си с останалите.

Тяхната дума винаги е последна. И окончателна. Без значение дали ви харесва, или не. Без значение дали смятате, че са прави, или не. Важното е какво смятат те. Каквито и доводи да имате, те ще успеят да ви оборят. Каквато и позиция да защитавате, ще успеят да ви разколебаят. Скорпионите просто са родени за адвокати!

Скорпионите са откровени до болка.

И като казвам до болка, наистина го мисля. Те няма да се опитат да кажат истината с по-меки думи, да я завоалират и захаросат. Наричат нещата с истинските им имена. Посочват проблемите, като директно забиват пръста си в тях. Така че, ако ги питате какво мислят по даден въпрос, бъдете сигурни, че сте готови да чуете горчивата истина. Може и да е болезнено, но винаги е оздравително.

Скорпионите обичат “черния хумор”.

Често се надсмиват над неща, които биха разстроили останалите. За тях „черният хумор“ не е „черен“, а просто хумор. Но не го правят с лоши чувства. Просто са такива. Това е начинът им да се надсмеят над живота. За да го живеят по-леко. И знаете ли, понякога това наистина помага…

Скорпионите усещат хората до себе си.

Сетивата им са обострени и забелязват неща, които убягват на повечето от нас. Те са силно впечатлителни и усещат в най-голяма степен вибрациите около себе си. Затова може да ви се струва, че ви четат мислите. Не, просто скорпионите бързо успяват да влязат в кожата на човека срещу себе си и да предвидят реакциите му в дадената ситуация.

Скорпионите мразят да ги лъжат.

Лесно ще ви хванат в крачка, ако не сте искрени с тях (виж по-горе). Нещо повече, ще приемат, че ги правите на глупаци и няма да ви го простят. Затова не се опитвайте да минавате между капките. Истината и само истината – това е рецептата за здравословни взаимоотношения със скорпионите. А и не само с тях…

Скорпионите не прощават лесно.

Те ще ви дадат цялото си внимание и ще ви подкрепят. Докато не ги разочаровате. Тогава сърцето им сякаш просто се затваря. И няма значение дали говорим за колега, най-добър приятел, или любим човек. Те изповядват максимата, че счупеното огледало не може да се залепи. Затова по-добре не го чупете.

Скорпионите държат на думата си.

Те няма да изневерят на обещанията, които са дали. Според тях, обратното би значело да изневерят на себе си. А скорпионите уважават себе си. Уважават и другите. Затова няма да поемат ангажименти, които не смятат да изпълнят. Няма да хвърлят прах в очите ви. Няма да си играят игрички с вас. Думата им е закон – първо пред тях самите, после и пред останалите.

Скорпионите искат личния им живот да е неприкосновен.

Те изповядват максимата, че личното пространство неслучайно се нарича лично. И правят всичко възможно да си остане такова. Ако има теми, за които не искат да разговарят, и неща, които не искат да споделят, няма да се разкрият пред вас, каквото и да правите. Освен ако не им дадете своето разбиране… и време. Да ви се доверят и да свалят бронежилетките. Веднъж щом го направят, връзката между вас ще е завинаги.

Скорпионите са любопитни.

Напук на казаното малко по-горе, скорпионите обичат да знаят всичко за хората около себе си. Но не го възприемайте така, сякаш си пъхат носа във вашите работи. Те просто се интересуват от вас. Искрено и непристорено, без задни мисли.

Скорпионите няма да издадат тайните ви.

Без притеснение може да споделяте с тях. Те няма да предадат доверието ви. Няма да обсъждат нещата, които сте им казали. Няма и да ви натякват за тях с течение на времето. Те могат да бъдат вашите най-добри довереници, възползвайте се.

Скорпионите са верни приятели.

Те биха направили всичко, биха отишли навсякъде, биха се изправили срещу всеки, стига да знаят, че имате нужда от тях. Вашите врагове ще станат и техни врагове. Вашата болка ще стане и тяхна болка. Те ще съпреживеят с вас паденията ви и ще направят и невъзможното, за да ви помогнат отново да се изправите.

Скорпионите трудно молят за помощ.

Но това не значи, че нямат нужда от нея. Свикнали да се справят с всичко сами, те рядко ще поискат нечия подкрепа – не искат да изглежда слаби в очите на околните. И най-вече в своите. Вие обаче бъдете там, до тях. Защото те биха били до вас. Дори ако вие самите не го искате….

Скорпионите са неотразими. И неустоими.

Сексапилът струи от всяка клетка на тялото им, от всяко движение и всеки поглед. Те целите са изтъкани от страст. Единственият начин да не се поддадете на опитите им да ви съблазнят е… да не сте обект на тези опити.

Скорпионите не търсят връзка на всяка цена, но ценят истинската връзка.

Скорпионите не обичат да правят компромиси с нещата, в които вярват. А те вярват в истинските неща. В истинските хора. В истинските връзки. Затова не очаквайте от тях да се задоволят с нещо посредствено. Скорпионите по-скоро ще предпочетат да са сами, отколкото да са с човек, за когото усещат, че не е техният човек. Смело е, не мислите ли? И много правилно!

Скорпионите са отдадени партньори.

За тях важи правилото „Всичко или нищо“. Те се раздават изцяло за човека до себе си и очакват същото в замяна. Не само защото вярват, че трябва да дадеш, щом си получил, а защото вярват във взаимността. В споделеността. В грижата един за друг.

Скорпионите обичат срещите tete-a-tete.

Те биха предпочели да са насаме с любимия човек пред бурно парти. Но не ги мислете за интроверти. Нищо подобно. Те просто обичат да се потапят в мига, а за тази цел са си нужни доза усамотение и съсредоточаване както върху другия, така и върху теб самия, нали?

Скорпионите не са сантиментални,… но само на пръв поглед.

Когато общувате с тях, може да останете с усещането, че те са пълната противоположност на романтиците. Мъжът скорпион едва ли ще ви подари червени рози за Св. Валентин, а жената скорпион най-много да погледне букета с пренебрежение, ако имате глупостта да се опитате да я впечатлите по този начин. Скорпионите се държат като лишени от сантименталност. Но това далеч не е така. Просто не обичат захаросаните жестове. Не обичат „мейнстрийма“. Те ще оценят много повече, ако ги заведе в любимото им заведение (дори според вас да е пълна дупка), където ще свири любимата им банда, отколкото ако им организирате вечеря на свещи в някой моден ресторант.

Скорпионите не обичат игричките. 

И това важи за взаимоотношенията им с всички, особено с най-близките. Те не обичат да хабят времето и емоциите си напразно. Вярват, че в живота най-важно е да си себе си. И да позволиш на другия да бъде себе си.

Скорпионите просто обичат живота такъв, какъвто е! Без лустро. Без клишета. Без превземки. Неподправен. Понякога грозен, друг път красив. Но винаги истински!

Честито на всички скорпиони, които вече празнуваха или ще празнуват своя рожден ден!
Бъдете все така искрени! Следвайте пътя си! Вярвайте в себе си! Заслужавате го!