За най-магнетичния знак от зодиака – Скорпион

Това е за вас, магнетични Скорпиони! Просто защото вие сте различни! Защото притежавате онази особена обаятелна сила, която се среща само при изключително силни характери. И защото има много на какво да ни научите. За живота, целите, взаимоотношенията и за самите нас.
Това е за вас, Скорпиони…

Скорпионите са вечни оптимисти по душа.

Те никога не позволяват на неуспехите да ги демотивират. Скорпионите не се поддават на отчаянието, колкото и безнадеждна да изглежда ситуацията. Защото знаят, че изход винаги има стига да не спираш да го търсиш.

Скорпионите знаят своята цена.

Те знаят на какво са способни и какъв потенциал носят в себе си. Също така знаят и, че трябва да го развият. Всичко друго би било пропиляване на огромните им възможности.

Скорпионите са родени победители.

Те преследват целта си до последно и със сетни сили, ако се налага. Упорити са и никога не се отказват в преследването на мечтите си. Няма значение колко усилия ще са им необходими и колко време ще им е нужно. Те знаят, че накрая със сигурност ще стигнат до финала. И наистина го правят. Доказвайки на другите, но най-вече на самите себе си, че искат и могат да постигнат всичко.

Те са супер решителни.

Когато те искат да направят нещо са готови да преобърнат света, но да го направят. Няма две мнения по този въпрос, нали? Затова най-добре просто не им пречете. Може да ги забавите, но не и да ги спрете.

Те умеят да се фокусират.

Това важи за всичко –  работата, връзката, забавленията… Те се потапят в текущия миг, отдават му се изцяло и го изживяват напълно. Това им помага да са наистина пълноценни – както за себе си, така и за околните.

Те притежават вродена мъдрост.

Те умеят да различават важното от маловажното, незначителното от значителното. Знаят за какво си струва да се борят и какво да загърбят. Знаят кога си заслужава да вложат усилията си и кога да се откажат. Просто, защото добре усещат какво и кого наистина си струва да имат в живота си.

Те не се интересуват от чуждото мнение.

Те наистина не се тревожат какво ще си кажат останалите за тях, ако постъпят по един или друг начин. За тях е без значение хорското мнение, ако кажат едно или премълчат друго. Скорпионите живеят живота си заради себе си, вслушвайки се в себе си и съобразявайки се предимно със себе си. Много още имаме да учим от тях, нали…

Те са водещи във взаимоотношенията си с останалите.

Тяхната дума винаги е последна и окончателна. Без значение дали това ви харесва, или не. Без значение дали смятате, че са прави, или не. Важното е какво смятат самите те. Каквито и доводи да извадите, те ще успеят да ви оборят. Каквато и позиция да защитавате, те ще успеят да ви разколебаят. Скорпионите просто са родени за юристи!

Те са откровени до болка.

И като казвам до болка, аз наистина го мисля. Те няма да ви поднесат истината с по-меки думи, да я завоалират или захаросат. Наричат нещата с истинските им имена. Посочват проблемите, като директно ще ви насочат към тях. Така че, ако ги питате какво мислят по някакъв въпрос, бъдете сигурни, че сте готови да чуете горчивата истина. Може и да е болезнено, но на практика винаги е оздравително.

Те обожават “черния хумор”.

Скорпионите често се надсмиват над неща, които биха разстроили останалите. За тях „черния хумор“ не е „черен“, а просто хумор. Но те не влагат в това лоши чувства. Просто са си такива. Това е начина им да се надсмеят над живота за да могат да го изживеят по-леко. И знаете ли – това наистина помага в повечето случаи…

Те усещат хората до себе си.

Сетивата им са изострени и те забелязват неща, които убягват на повечето от нас. Скорпионите са силно впечатлителни и усещат вибрациите около себе си. Затова често пъти може да ви се струва, че ви четат мислите. Това не е така. Просто Скорпионите бързо успяват да влязат в кожата на човека срещу себе си и да предвидят реакциите му в дадената ситуация.

Те мразят да ги лъжат.

Скорпионите много лесно ще ви хванат в крачка, ако не сте искрени с тях (виж по-горе). Нещо повече. Те ще приемат, че ги правите на глупаци и няма да ви го простят. Затова изобщо не се опитвайте да минавате между капките. Истината, само истината и цялата истина – това е рецептата за здравословни взаимоотношения със Скорпионите. А и не само с тях…

Те не прощават лесно.

Скорпионите ще ви дадат цялото си внимание и ще ви подкрепят. Но само докато не ги разочаровате. Тогава сърцето им сякаш просто се затваря за вас. И няма значение дали говорим за някой колега, най-добър приятел или любим човек. Те изповядват максимата, че счупеното огледало е невъзможно да се залепи. Затова най-добре не го чупете.

Те държат на думата си.

Те няма да изневерят на обещанията, които са ви дали. Според тях, обратното би значело да изневерят на самите себе си. А скорпионите уважават себе си както уважават и другите. Затова и няма да поемат ангажименти, които не смятат да изпълнят. Няма да хвърлят прах в очите ви и да си играят игрички с вас. Думата им е закон първо пред тях самите, а после и пред останалите.

Те искат личния им живот да е неприкосновен.

Скорпионите изповядват максимата, че личното пространство неслучайно се нарича лично. И правят всичко възможно то да си остане такова. Ако има теми, за които не желаят да разговарят или неща, които не искат да споделят, те няма да се разкрият пред вас, каквото и да правите. Освен ако не им дадете своите разбиране… и време за да ви се доверят и да свалят бронежилетките. Щом го направят, връзката между вас ще е завинаги.

Те са любопитни.

Напук на казаното малко по-горе, Скорпионите обожават да знаят всичко за хората около себе си. Но не възприемайте това, сякаш си пъхат носа във вашите работи. Те просто се интересуват от вас. Искрено и безкористно и без задни мисли.

Те няма да издадат тайните ви.

Без притеснение може да споделите с тях. Те няма да предадат доверието ви и няма да обсъждат нещата, които сте им казали. Няма и да ви натякват за тях в течение на времето. Те могат да бъдат вашите най-добри довереници. Възползвайте се.

Те са верни приятели.

Те биха направили всичко и биха отишли навсякъде за вас. Биха се изправили срещу всеки, стига да знаят, че имате нужда от тях. Вашите врагове ще станат и техни . Вашата болка ще стане и тяхна. Те ще съпреживеят с вас паденията ви и ще направят и невъзможното, за да ви помогнат отново да се изправите на крака.

Те трудно молят за помощ.

Това не значи, че никога нямат нужда от нея. Свикнали да се оправят с всичко сами. Те рядко ще поискат нечия подкрепа, защото не искат да изглежда слаби в очите на околните и най-вече в своите. Вие обаче бъдете там до тях, защото те биха били до вас. Дори ако вие самите не го осъзнавате и желаете….

Те са неотразими. И неустоими.

Сексапила струи от всяка клетка на тялото им, от всяко движение и от всеки поглед. Те са изтъкани от страст. Единствения начин да устоите на опитите им да ви съблазнят е… да не сте обект на тези опити.

Те не търсят връзка на всяка цена, но ценят истинската връзка.

Скорпионите не обичат да правят компромиси с това в което вярват. А те вярват в истинските неща, в истинските хора и в истинските връзки. Затова не очаквайте от тях да се задоволят с нещо семпло и посредствено. Скорпионите по-скоро ще предпочетат да са сами, отколкото да са с човек, за когото усещат, че не е техният. Смело е, не мислите ли? А и много правилно!

Те са отдадени партньори.

За тях в пълна сила важи правилото „Всичко или нищо“. Те се раздават изцяло за човека до себе си и очакват същото в отгово. Не само защото вярват, че трябва да дадеш за да получиш, а защото вярват във взаимността, в споделеността и в грижата един за друг.

Скорпионите обичат романтичните срещи насаме.

Те биха предпочели да са сами с любимия човек пред това да отидат на бурно парти. Но не си мислете, че са интроверти. Нищо подобно. Те просто обичат да се потапят в момента, а за тази цел са си нужни доза усамотение и съсредоточаване както върху другия, така и върху самия теб, нали?

Те  не са сантиментални,… но само на пръв поглед.

Когато общувате с тях може и да останете с усещането, че те са пълната противоположност на романтиците. Мъжът Скорпион едва ли ще ви подари червени рози за Свети Валентин, а жената Скорпион най-много да погледне букета с пренебрежение, ако имате глупостта да се опитате да я впечатлите по такъв начин. Скорпионите се държат като че ли са напълно лишени от сантименталност. Но това далеч не е така. Просто не обичат напудрените жестове. Те изобщо не обичат „мейнстрийма“. Ще оценят човека срещу себе си много повече, ако ги заведе в любимото им заведение (дори според вас да е пълна дупка), където ще свири любимата им банда, отколкото ако им организира вечеря на свещи в някой моден ресторант.

Те не обичат игричките. 

И това напълно важи за взаимоотношенията им с всички, особено с най-близките. Те не обичат да си хабят времето и емоциите напразно. Вярват, че в живота е най-важно да си себе си и да позволиш на другия да бъде себе си.

Скорпионите просто обичат живота такъв, какъвто е! Без лустро, без клишета и без превземки. Тотално неподправен. Понякога грозен, а друг път красив. Но винаги истински!