Защо наричат жената Телец солта на живота ?

Жената Телец е голяма жена, тя е солта на живота.

Притежава повече нравствена и емоционална сила от много решителни мъже, както и достатъчно вяра в собствения си пол и възможности. У нея са събрани ценните качества, които всеки мъж търси и рядко намира. Искрена и честна, тя никога не си служи с типичните женски номера и сълзи. Не понася празноглавите кокетки и не смята, че жената трябва да се прави на слаба, за да се наложи. Самата тя има собствено мислене и достатъчно ум, за да постигне каквото иска. Със стоицизъм посреща несгодите и ударите на съдбата.

Понякога може да й причернее пред очите, но никога няма да избухне без повод. В живота търси истинския мъж, защото знае, че е истинска жена и се гордее с това. Ако не го намери или ако той не се окаже такъв, сама ще поеме кормилото на семейството и ще се справи.

спокойна, уравновесена, с чувство за мярка.

Жената Телец няма нищо против мъжът й да се заглежда по хубави момичета. Самата тя изпитва удоволствие да види добре облечено младо момиче с хубава фигура. За разлика от жената Лъв или Овен няма да избухва в дива ревност всеки път, когато съпругът й целуне по бузата обща приятелка или се възхищава на по-млада жена. Но нека той не прекалява с нейното търпение и толерантност и да не прекрачва границата. Разбере ли тя, че я мами,

ще се превърне в истински дявол.

Ако никога не сте я виждали бясна, толкоз по-добре. Не е нужно да задоволявате любопитството си.

Тя е чисто физическо създание. Сетивата й са изострени и извлича чувствено удовлетворение от всичко, което върши. Жената Телец не обича изкуствени цветя. Нейните цветя са истински – от върбовите клончета и люляка през пролетта до хризантемите и далиите през есента. Може да си купи от ъгъла букетче зюмбюли или момина сълза – ей така, заради аромата.

Ако иска, типичната жена Телец може да ви спечели само с умението си да готви. Ходете при нея на гладен стомах. Имате ли късмет да ви покани на вечеря, сигурно ще й направите предложение още преди десерта.

Нейната кухня е капан за всеки мъж.

Самата тя обича вкусната храна, затова отвреме-навреме я водете на вечеря навън. Но запомнете: не в някаква пицария или на хамбургери, а в ресторант с най-добри готвачи.

Жената Телец ще бъде вашата сигурна опора.

Организирана и подредена, тя може да бъде незаменим помощник и да сложи на мястото му всяко нещо. Работи здраво, но има нужда от почивки, за да не капне. В състояние е да си ги осигури и наложи. Нейното чувство за стабилност не приема бързото забогатяване без здрава основа. Затова ще подтикне мъжа си да следва и ще го издържа през това време. Ще го кара да кани влиятелни хора на вечеря и ще бъде самата гостоприемност. Ако се наложи, ще взима и допълнителна работа. Но иска в един момент

да има до себе си силен и преуспял съпруг.

Жената Телец не понася слабостта под каквато и да било форма и ще бъде нещастна с мъж, който няма дял в семейния бюджет. Тя очаква да бъде обезпечена.

Жената Телец е предана майка и съпруга. С любов и нежност ще отгледа децата си, ще вдъхне вяра и надежда на мъжа, когато е сломен. В поведението й няма изненади и винаги може да се разчита на нея. Тя излъчва ред и сигурност, спокойствие и увереност. В сърцето й има предостатъчно място и любов, за да посрещне в дома си непознати и роднини, а къщата й ще ви стопли, когато от бурята навън влезете в нейния уют. Както казваше онази писателка, духът на жената Телец е възвисен.

Споделете тази прекрасна зодия с вашите приятели!

От „Слънчевите знаци“