Какво кара един мъж да иска да предложи брак?

Разговор с няколко мъже за това как са познали своята бъдеща съпруга.

Той може да те намира за безумно секси. С теб може да е правил най-добрия секс в живота си. Но достатъчно ли е това, за да събуди в него желание за брак? Категорично не.

Причината, заради която мъжете решават да се обрекат в любов на една жена завинаги, се намира в живота извън спалнята. А именно – те избират жената, която ги прави по-добри мъже.

Когато той иска да знае къде си, интересува се от колата ти и дали всичко с нея е наред (т.е. дали ти самата ще си в безопасност), това символизира искрена обич и грижа. Когато за него е важен начина, по който се чувстваш, а не само как изглеждаш, той е готов за брак и иска да бъде твой защитник.

За да може един мъж да се превърне в по-добра версия на себе си, той се нуждае от възможността да го направи. Накратко – мъжът се жени за жената, която той самият вярва, че ще направи живота му по-добър. А ти в ролята си на тази жена, трябва да му позволиш да го направи.

Мъжете имат думата:

Тези млади господа са вече в графата „женени”. Попитахме ги кога са осъзнали, че до тях е жената, която искат да направят своя съпруга

Когато тя ти е „достатъчна”. Преди да срещна сегашната ми съпруга, се паникьосвах при мисълта за сериозно обвързване. Опасявах се, че когато заживея на семейни начала с една жена, ще се отегча. Мислех си, че да трябва до края на живота си да правя секс с една единствена жена би бил ужасяващо. С нея обаче си дадох сметка, че тази идея вече не ме плаши. Осъзнах, че съм срещнал жената, която просто ми е достатъчна. (Калоян, 32)

Когато тя те подкрепя. По време на връзката ни, внезапно ми се наложи да вляза в болница. Изкарах тежък грип и за съжаление настъпиха усложнения. Наложи ми се да се възстановявам на легло в продължение на месеци, но приятелката ми идваше всеки ден на свиждане и правеше всичко възможно да ме разведри, да ми помогне да не се чувствам толкова самотен и паднал духом. Даде ми усещането, че двамата сме добър екип и че мога наистина да разчитам на подкрепата й. (Павел, 31)

Когато тя не драматизира. Когато завършвах право, имах доста тежки изпити. Една вечер ми се наложи да отменя срещата с приятелката ми, за да чета до късно. Бях много напрегнат, защото от една страна наистина ми предстоеше тежък изпит, а от друга знаех с какво желание тя очакваше срещата ни и очаквах да е бясна. Вместо това, по-късно вечерта тя ми поръча пица и я изпрати вкъщи. Беше невероятно готин жест, който ми показа, че това момиче умее да се поставя на мястото на другия и да не се цупи при първия случай, в който не става нейното. (Боян, 35)

Източник: http://www.missbloom.bg