Защо парите винаги отиват при тези, на които не им трябват

Много победители в лотарии не са готови да станат милионери и просто не знаят какво да правят с такива пари!Британката Анджела Кенингъм, която работи в пощата, спечели 35 милиона лири стерлинги на лотария. Тази печалба стана рекордна в историята на британските лотарии.

Анджела Кенингъм смята да зареже работата в пощата, да си купи скъпо жилище, а част от парите да даде за благотворителност. Тя е купила лотарийния билет за 1, 5 лири. Годишната заплата на победителката в лотарията е 21 хиляди лири.

Само че историята познава случаи, в които победителите в лотариите, за разлика от Анжела, не знаят какво да правят с такива пари. Например, едно британско семейство, което удари джакпот от 2, 25 млн лири, даже не се премести от малкия си апартамент.

68-годишният Джон Дейвис и неговата 73-годишна съпруга Пат също дори не са си купили кола. След печалбата те си дали тържественото обещание, че нищо в живота им няма да се промени.

“Нека сме милионери! Това нищо не означава. Искаме да продължим да живеем така, както и преди”, – казва Джон.

“Ако бях по-млад то навярно щях да мисля за развлечения, скъпи коли и други вещи. Но какъв смисъл има това на моята възраст?”- добавя той.

“Ние искаме да водим нормален живот, в нормална къща, да бъдем редом до нашето семейство и приятели. Именно в това е щастието” – повтаря го съпругата му Пат.
Единственото, което милионерите си позволили, е малка екскурзия. Те решили да отидат в Сингапур, където някога Джон е служил като лекар от британските ВМС. Освен това семейство Дейвис планират да пожертват част от парите за благотворителност. Останалите пари, по думите на скромните милионери, ще отидат за материална поддръжка на двете им дъщери, петте внука и петте правнука.

С подобна ситуация се сблъскал и един от седемте работника на месопреработващият комбинат комбината, които спечелили на лотарията Powerball. Джакпота, който си разделили, бил 365 милиона долара. На всеки от тях се паднали по 15, 5 милиона долара. Единият от победителите, 47-годишният мениджър Майк Таписта, заявил на журналистите, че идея си няма какво ще прави с парите. “Всеки си има мечта да си купи остров или самолет, – разсъждавал той – но аз се боя от височините и не обичам кой знае колко водата”.

Понякога печалбите водят и до големи кавги. Например, семейство Уелс се обърнали лотарията Powerball по повод на голям скандал. Те били спечелили 300 милиона долара, но техните колеги ги дали на съд. Колегите им твърдят, че общо 190-е билета били купени пакетно, по цени на едро и затова печалбата трябва да се раздели между всички. Но самите семейство Уелс твърдят, че са купили още 20 билета със собствени средства и печелившият билет е бил сред тях. В самото начало колегите им ги поздравявали с печалбата, а претенциите изникнали изведнъж след това.

Източник: http://mikael7.com