Защо щастливите двойки не натрапват своите отношения в социалните мрежи

Живеем в странно време, когато един статус в интернет понякога означава повече, отколкото това, което се случва в действителност. Хората лесно оценяват живота на своите приятели и познати по това какви снимки се появяват в социалните мрежи и какви статуси пускат те. И често грешат.

От Светлило открихме защо щастливите двойки не разказват на целия свят за успешния си личен живот.

Когато хората са щастливи в една връзка, те живеят тук и сега. Ако в реалния живот всичко е наред, тогава просто не виждате смисъл да губите време в онлайн висене и пускане на постове-доказателства, че сте най-щастливи с любимия(та).
Всяка двойка, изнасяща на „всеослушание“ всичките си противоречия и недоволство, нищо не печели от това. Да разгласявате семейните си дрязги пред приятелите в социалните мрежи е най-лошия начин за решаване на проблемите в отношенията. Този подход може да влоши конфликта.
Щастието се състои просто да бъдете в добри отношения с близките си, а не да публикувате все нови и нови доказателства за вашата любов на своята страница.
Никой на никого нищо не трябва да доказва. Хората не търсят взаимност, за да докажат, че са щастливи, успешни и обичани. Те са заедно, защото искат това, а не заради отметката в “семейно положение”. Но, разбира се, да афишира личния си живот или да го остави в тайна, е личен избор на всеки.

И най-важното

Установено е, че хората, които не ползват социални мрежи като цяло са по-щастливи, защото не са ангажирани постоянно да сравняват себе си с колеги и приятели, при които винаги като че ли нещо е по-добре, отколкото при нас.