9 неща, характерни за щастливите двойки

Те никога не заспиват скарани и не се наказват с мълчание.

Както е казал Толстой: “Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвеому“. И в това има много истина – щастливите двойки са постигнали хармония и разбирателство във връзките си, защото следват някои прости, но много ефикасни правила.

№1 Те подкрепят интересите на другия

Не е нужно жената да разбира страстта на половинката си към футбол, шах или риболов. Както и не е необходимо той да търси логика в колекцията й от 50 чифта обувки или също толкова бюти продукти. Важно е обаче, че те уважават интересите на другия и още повече – ги подкрепят, без да ги съдят или да се опитват да ги променят.

№2 Те никога не си лягат скарани

Щастливите двойки може да останат будни цяла нощ, докато не решат проблема, но никога няма да си легнат скарани. Ако си легнат скарани и ядосани, е много вероятно да се събудят чувствайки се по същия начин. Когато се сдобрят и заспят спокойни, на сутринта дори се чудят за какво са се скарали.

№3 Те не се наказват с мълчание

Когато са се скарали, щастливите двойки не спират да си говорят с часове, защото мълчанието е наказание с две остриете – хем нараняват партньора си, хем огентяват себе си. Много по-лесно и полезно и за двамата е, да обсъдят проблема, независимо колко ядосани се чувстват. След това ще им олекне и ще се върнат към нормалното си ежедневие, вместо да прекарат цялата вечер сърдити и в мълчание.

№4 Те винаги се интересуват един от друг

Колкото и напрегнато и стресиращо да е ежедневието им, щастливите двойки винаги намират време да се обадят или да пишат на другия – просто ей така, да проверят дали са добре. Тези малки жестове на внимание, особено в заетите дни, показват много любов и отношение, а и карат другия да се почувства по-специален.

№5 Те се справят със задълженията бързо

И най-щастливите двойки трябва да плащат сметки и да се разправят с досадни разходи. Никой не може да избяга от задълженията, но всеки решава сам как да ги посрещне. Щастливата двойка си изгражда навици, прави списъци и винаги търси най-бързия и ефикасен начин да се справи с финансите. Тя няма да пропилее уикенда си в спорове за сметката за тока или някоя спонтанна покупка.

№6 Те имат свои собствени приятели

Това, че са щастливи заедно, не означава, че не се разделят, а точно обратното. Всяка “половинка” от двойката има свои приятели, с които излиза често и по отделно, а когато двете половинки се съберат, най-малкото има какво да си разкажат. Те рядко отказват покани и не са до приятелите си, защото уважават правото на другия да има свой собствен кръг от близки.

№7 Те не се сравняват с други двойки

Щастливите двойки не се състезават с останалите двойки за това кой къде е отишъл на почивка, каква къща си е купил и т.н. Те неслучайно са щастливи – открили са това, което работи за тях и се придържат към него. А когато видят някоя друга щастлива двойка, те се радват за нея и дори се мотивират да са още по-добри един и за друг.

№8 Те подкрепят мечтите си

Независимо дали става дума за отслабване с 5кг, повишение на работа или перфектната домашно приготвена пица – щастливите двойки подкрепят и най-щурите мечти на другия. Разбира се, не говорим за сляпа и изкуствена подкрепа, а за съзнателна мотивация, която да вдъхне на партньора вяра в собствените му умения.

№9 Те винаги се стараят

В началото на всяка връзка, и двете страни полагат много усилия – да се харесат, да се докажат и т.н. Разликата при щастливите връзки е, че този хъс за старание не отшумява (напълно) и след honeymoon периода. В една такава връзка, и двамата партньори полагат ежедневно, макар и понякога малки усилия и жестове, за да покажат на другия, че все още го желаят, ценят и обичат.

Източник: http://www.missbloom.bg