Защо трябва да имаш здрава основа в душата си

Защо трябва да имаш здрава основа в душата си | Диана

Душата ти трябва да има здрава основа и ясна вътрешна координатна система, която да съвпада с вселенската. Както Полярната звезда в координатната система на Земята, която винаги сочи на север.

Виждаш ли далечното морско дъно? Не. Там, в най-дълбокото, то е скрито от очите, но ти вярваш, че го има. Повърхността може да кипи от всякакви вълни и бури, но те така или иначе не нарушават стабилността и постоянството на дъното като основа. Същото се случва и с душата.

Състоянието на душата не е поетично словосъчетание, а много дълбока и фундаментална информационно-енергийна субстанция. Всички видими прояви в твоя живот са само периодични вълнения на водата, предизвиквани ту от положителни, ту от отрицателни емоции. Но каквото и да се появява на твоята „повърхност“ – дали ще са големи вълни от истинска буря или просто игрива пяна, никаква суета на суетите няма да наруши здравата ти основа, ако ти сам не я разрушиш.

Нещо подобно се случва при разрушително цунами. Всичко започва от нарушения в самата основа! Движенията на тектоничните плочи на Земята за минути повличат след себе си разрушителната вълна на цунамито, което унищожава стотици хиляди животи.
Така е и в твоя живот. За да не се превърнат вълните в живота ти в разрушително цунами, трябва да имаш в душата си истинска и здрава основа и да не позволяваш да я разклащат обиди, злоба, завист и гняв. Защото това може да се окаже смъртоносно за живота ти.

И това не толкова трудно. Божествената мъдрост и законите на Мирозданието винаги са били достъпни за всички. ТРЯБВА САМО ДА ГИ ОТКРИЕШ В СЪРЦЕТО СИ…

Откъс от книгата „Кръстопът“ на Владимир Чеповой