Защо всеки иска да бъде близък с хората от зодия Везни?

Всеки, който познава отблизо някой от представителите на зодия Везни ще ви каже, че този човек е един от най-ценните за него. И няма значение дали става дума за родител, приятел или партньор. И изобщо не се учудваме от това…

На пръв поглед, Везните са много спокойни и уравновесени. Но в душите им бушува море от силни емоции. Под иначе спокойната му повърхност, Везните са страстни и много пламенни.

Раздават се напълно. За всичко и за всеки.

Везните горят в работата си  и в любовта си. Те със сигурност ще изгорят и за приятелите си. Просто са си такива. Отварят се към света и оставят света да се разтвори в тях. Научили са се да се раздават. И не се страхуват да получават в замяна на това. Везните дишат с пълни гърди, обичат с отворено сърце и живеят с освободена душа.

Везните успяват да намерят общ език с всеки, дори и най-опърничавите хора. Вероятно, защото успяват да видят доброто дори в тях.

Везните са сърцето и душата на всяка компания.

Те са катализаторът на идеи за забавления и преживявания. Магнитът, който привлича всички останали и ги държи здраво в плен на омаята си. С Везните винаги е интересно и забавно, защото те са пълни с изненади. Везните са авантюристи по душа и обичат новите неща, обичат да експериментират и да гледат на света с очите на деца.

Везните успяват да намерят общ език с всички, защото успяват да видят доброто у всеки.

Може да разчитате на тях за да помирят скарани приятели, да открият решение на всеки спор, да сближат на пръв поглед напълно противоположни или несъвместими позиции. Везните просто ненавиждат конфликтите. Те не са злопаметни и не обичат да враждуват с останалите. Освен това – Везните не таят злоба в душите си.

Те обичат да мечтаят и да влагат всичко в мечтите си. Затова и най-често успяват да ги постигнат!

Везните притежават особената способност едновременно да са здраво стъпили на земята и да летят свободно в облаците.

Именно това ги прави толкова харизматични и животът с тях е толкова интересен. С Везните всичко изглежда постижимо и за тях сякаш няма невъзможни неща.

Везните не се отчайват лесно.

Те са неподправени оптимисти, а оптимизма им е силно заразителен. Везните вярват, че когато си убеден в това, което искаш, когато си спокоен и нагласата ти е положителна рано или късно ще постигнеш това, което искаш. Но и вярват, че за да се случи това ти трябва да направиш най-доброто, на което си способен, Просто така действат законите на Вселената според тях. И знаете ли какво? Те са прави! Затова рядко се обезверяват, а ако случайно го направят, те много бързо се окопитват и отново се впускат в преследването на мечтите си. А междувременно живеят така, сякаш вече са ги постигнали и гледат на живота така, сякаш им е дал всичко, за което копнеят. Наслаждават се на всеки ден така, сякаш няма какво повече да искат от него и сякаш няма да има утре. Везните са истински късметлии, не мислите ли?

Същевременно те не обичат необмислените ходове.

Везните винаги преценяват добре минусите и плюсовете, преди да вземат каквото и да е решение.

Това се случва винаги, без значение дали става дума за нещо голямо или за нещо незначително. Допитвайте се до тях, когато се колебаете как да постъпите и те ще ви помогнат да видите проблема от всички страни и може би ще ви покажат решение, което в момента не виждате…

Везните се радват искрено на малките неща в живота. На изгревите и залезите, на хубавата музика, на чашата вино, изпита в компанията на хубава книга, на разходката в парка с любим човек… Цялото им същество изживява мига и положителните емоции свързани с него.

Везните  знаят как да бъдат тук и сега.

Затова общувайте по-често с тях. Те ще ви припомнят какво значи да наистина живееш…

Когато работят, те влагат всичко от себе си. И за баланс – правят същото и когато си почиват. Везните няма да ви натоварят с проблемите си, но няма да ги крият от вас. Ще ви ги споделят, ако ги попитате, но след това ще ви кажат, че всичко ще е наред и сега е време да се насладите на момента. И при това не само ще ви го кажат, но и ще го направят!

Везните умеят да оставят служебните проблеми пред прага на дома си.

Везните са свикнали да помагат и да се раздават. Дори когато няма да получат нищо в замяна или когато намесата им не е наистина наложителна.

Везните просто не могат да казват “Не”.

Помолите ли ги, Везните винаги ще откликнат. Повикате ли ги, те ще се отзоват начаса. Те ще отложат плановете си, ще променят програмата си и ще направят всякакви компромиси със себе си, но ще бъдат там. И ще го направят за вас. Затова следващия път, когато се обърнете за помощ към Везни, не забравяйте да им кажете едно огромно Благодаря, понеже не всеки постъпва като тях, нали?

Везните много обичат да радват хората около себе си. Това им доставя огромна радост и ги изпълва със щастие. Те са много грижовни, чувствителни и съпричастни към болките и страданията на хората.

Везните са изключително верни приятели и, ако вече не ви е станало ясно, ще ви го кажа отново – задължени сме им.

Везните са изключително предани приятели.

Те ще бъдат зад гърба ви, дори когато знаят добре, че вие не сте били винаги зад техния. Те ще ви подадат ръка, дори ако добре знаят, че някога вие не сте го направили. Те ще вярват в приятелството ви и в това, което ви свързва, дори ако вие сте се отказали от него. Не ги губете от живота си, такива хора не се срещат често…

Везните обичат да радват хората около себе си и това им доставя огромно щастие. Те са грижовни, чувствителни и много съпричастни.

Притежават умението да разбират другите дори без думи. Те могат да предусещат нуждите на близките си и да откликват на желанията им.

За колко от вашите познати можете да кажете същото? Живеем във време, в което повечето от нас сме са увлечени от своя забързан ритъм, оставайки слепи и глухи за света около себе си. И само някои от нас – наистина много малко на брой, успяват да оставят сетивата си отворени за познати и непознати. За другите хора. Везните са сред тези рядко срещани попадения. Ценете ги и се учете от тях, защото никога не е късно да си спомним какво е да общуваш истински с човека до теб. Не с чрез смартфони, компютри и таблети, а с очи, ум и сърце.

Везните вярват в силата на малките неща и малките жестове.

Те вярват, защото знаят, че именно малките неща са важните в живота. Те ще запомнят любимият ви десерт и ще ви изненадват като ви го приготвят. С повод и без повод ще ви подаряват книги на любимите ви автори, ще дойдат с вас в любимото ви заведение, ще пускат любимата ви музика и какво ли още не. И те правят това както за любимия си човек, така и за приятелите си. Везните умеят да обгрижват хората, на които държат. Те са майстори в това да ги карат да се чувстват забелязани, значими, ценени. А вие правите ли същото в отплата?

Везните не обичат да се изтъкват и да търсят славата заради самата слава. Тя често ги спохожда, просто защото наистина я заслужават.

Везните правят нещата, както трябва, просто защото така са свикнали и защото им идва отвътре, а не защото чакат признание и почести. Скромността наистина им отива, но славата им отива още повече!

Въпреки че те не се стремят да попаднат в светлината на прожекторите, на везните им е много приятно да бъдат харесвани. А и кой не би ги харесал с тяхната харизма, грижа, интересно, интелигентно и чувствено поведение?

Влюбени ли са Везните – няма да намерите по-верни партньори от тях.

Когато избират своята половинка, те я взимат за цял живот и ѝ посвещават целия си живот. Везните отдават сърцето си безрезервно и прегръщат любовта. Пазят я, грижат се за нея и за човека до себе си повече, отколкото се грижат за самите себе си…

Всеки иска да бъде близък със хората от зодия Везни, нали?