Жената Рак – една напред, две назад

Имате нужда от компас, за да достигнете до емоционалните владения на тази умна жена. Ако нямате правилен компас вие изобщо не можете да определите докъде са стигнали отношенията ви с нея. Това важи за всички жени родени между 21 юни и 22 юли. Тези характеристики са валидни не само за жените зодия Рак, а и в голяма степен и за онези, които имат Асцендент Рак, както и Луна или Венера в знака Рак.

Ракът е най-добрият приятел в целия зодиак. Лоялен и емоционален, но и твърде своенравен и променлив. Това важи с пълна сила както за хората родени през юли, така и тези с Асцендент Рак. Когато се съмнявате спомнете си правилото: тя е много зависима от подкрепата на своите близки, въпреки че е твърде свенлива, за да обясни какво чувства. И тя изпитва абсолютен ужас от критиката, особено от насмешливата критика. Нищо не я наранява повече или не й се струва по-жестоко и по-несправедливо, а казано от близък човек, то е истинска емоционална катастрофа.

Нейната силна памет се вкопчва в обидните спомени и търси случай, за да си отмъсти. Въпреки всичко Ракът е склонен бързо да се привързва, да се радва на комфорт и бързо става зависим от хубавите неща в живота. Той е муден и инертен и не обича промените. Веднъж попаднал в един “житейски коловоз” няма особено желание да го напуска. Скуката и еднообразието не го смущават, той не търси много шум, нито овации, за него е важно да усеща грижа, заинтересованост и любов от страна на близък или партньор и това му е достатъчно, за да бъде истински щастлив. Поради тази причина Ракът е свенлив по душа и често резервиран към непознати.

Сигурен белег, че сте попаднали в полезрението им е желанието да се грижат за вас, което те разбират по свой начин. Пишат ви непрестанно sms-и за несъществени неща, интересуват се дали сте добре, опитват се да ви успокояват и ви предлагат разнообразни начини да прекарате времето заедно. Влюбеният Рак иска бързо да стане част от живота ви, кани ви навсякъде, запознава ви с приятелите си и търси начин да сте му непрекъснато “под ръка”. Истински разнеженият Рак е много приятна компания защото създава пълен душевен и физически комфорт на близките си. Добре е да не се дразните от понякога леко досадния им интерес към всичко в живота ви и да се оставите в техните ръце. Ще им доставите огромно удоволствие, а и на себе си също.

Деликатните Раци ви държат близо до себе си като използват само връхчетата на щипките си с които могат и много силно да нараняват, но това не се случва, когато са привързани към някого и не смеят да го наранят.

За жената Рак времето прекарано заедно с любимия човек има огромно значение. Тя е резервирана и мнителна в началото на отношенията, не показва сериозен интерес и дори е леко разсеяна, което бързо може да обезкуражи по-слабонервените мъже и да ги накара да се откажат още в началото. Жената Рак очаква бавно и напоително ухажване, интензивен интерес, разнообразие и най-вече да усети желание да прекарвате максимално голяма част от времето си с нея. Тя има нужда да е непрекъснат център на внимание, а не само епизодично да получава част от вашето внимание. Такива отношения са само за “бегачи на дълги разстояния” в любовта, нямате шанс да спечелите такава жена с евтини номера или шутовски сценарии. Тя е търпелива и последователна в допускането на досадници до себе си, реже бързо и категорично, не търпи просташко отношение и е много чувствителна към проявите на агресия. Тя е истинска дама и се държи като такава.

За Ракът времето е най-важното – колкото повече време минава, толкова по-привързан става един Рак. В началото е мнителен и дистанциран, макар и приятелски настроен, но с времето се отпуска, доверява ви се и показва истинския си благ характер. Жената Рак трудно намира спокойствие преди да се усети в един хубав, голям и добре подреден дом, в който всичко е плод на нейния вкус и избор, със стабилен и благ мъж и поне едно дете на което да даде цялата си любов. Ракът е лоялен и грижовен, не обича да се разкъсва между много хора.

Жената Рак мечтае за голямо, сплотено и щастливо семейство, едновременно с това тя търси вниманието на всички останали, нейната мисия е да е полезна, да печели уважение и одобрение, тя е социална, много търпелива с хората и умееща да напипва човешките проблеми. Ракът не умее да се преструва, емоциите му се усещат в излъчването му.

Жената Рак е склонна към депресия и песимистични мисли, затова има нужда от разнообразие, честа смяна на средата, пътуване и много авантюристични епизоди в живота. Ракът е роден пътешественик, но никога не бърка туризма с емиграцията. Може да се наслади напълно на всички новости, да опита нова храна, да обиколи всички забележителности, но винаги има граница и когато се измори иска да се завърне в дома си, неговата крепост, и да си почива, любувайки се на натрупаните спомени пред камината.

Източник: http://www.astrohoroscopes.info