Жената Везни търси хармонията в този свят

Истинско дете на Венера, жената Везни е влюбена в самата мисъл, че я обичат. Като специалистка в очароването на мъжете, тя се отнася към съблазнението към един от видовете изкуство. Тя преди всичко е актриса, разиграваща в спалнята изтънчен спектакъл, дори аудиторията да се състои от един човек.

Тя е единственото действащо лице на сцената. Прожекторът е насочен към нея. В много отношения Везните и Лъвът си поделят тази потребност да са звездата на шоуто. Но лъвът обича да блести на сцената сам без акомпанимент и отвличащи детайли, докато Везната е примабалерина, движеща се в неповторим ореол от красота, който тя създава около себе си. За нея е важен декорът. Тя иска да е най-ярката звезда на небето; Лъвът се стреми да бъде Слънцето, изпълващо небесата със самотното си сияние.

Влюбената жена Везни понякога чувства, че емоционалните изисквания към нейната роля са прекалено големи, и се нуждае от почивка от своята роля. Причината е в това, че и в любовта може да е също така ленива, както и в повечето други области. За да удовлетвори своята главна потребност – да ви очарова и заслепи, – тя ще започне да губи интерес. Вие трябва да почакате, докато бъде готова за следващия спектакъл и отново ще ви порази.

На някои може да им се струва, че в нея има не една личност, а съвкупност от демонстрирани образи. Тя преминава от едно настроение към друго и чака от околните сами да се досещат за желанията й. Тя винаги търси идеалния спътник, който ще е сянка на нейния образ, но този човек съществува само в нейното въображение.

Тя смята, че възлюбеният й трябва да й бъде достойна рамка, в която тя ще блести. Точно затова много жени Везни се ориентират към по-възрастни и състоятелни мъже, които имат опит в удовлетворяването на жените. Освен любов и разбиране тя изисква от любимия си готовност да задоволява капризите й. Тя обикновено привлича такива мъже и може да мине под венчило неведнъж.

В младежките години търсенето на любовта може да я отведе по друг път. През миналия век тя би могла да се влюби в красив комарджия, но с годините става все по-разумна. Блясъкът на скоротечните романи помръква и все повече я привлича постоянният блясък на продължителните отношения.

Повечето жени Везни предпочитат да ги ухажват в секса (физическата страна на любовта им изглежда малко грозновата). Мъжът, който се стреми към низки страсти, с нея ще удари на камък. Тя ще избяга от него като мишка от потъващ кораб.

Когато романът завършва, тя ще се постарае да организира приятелска раздяла. Дори отхвърленият мъж може да си остане неин поклонник, нали? Тя не обича да губи поклонници.

Жените, родени под този знак, са известни със своята красота и нежен цвят на лицето, а също и с дълбокото си отвращение към всичко непривлекателно. Инстинктивно тя чувства изтънчените неща. Има изтънчени маниери, облича се изящно, използва ненатрапчиви парфюми, обича скъпите украшения и се опитва да се заобиколи с разкош. Възхищава се на прекрасното във всичките му прояви – музика, изкуство, архитектура. И хора. Със същата изтънченост се отнася и към мъжете.

Самата тя възприема себе си по такъв начин, че ще търси в огледалото собственото си отражение и ще се възхищава на грациозната си прелест. Но тя е самокритична! Иска образът й да съответства на високия стандарт и е готова да нанесе някои корекции според необходимостта. Не е чудно, че жената Везни е толкова очарователна.

Не бива да се отрича склонността й към непостоянство. Тя може да флиртува с всеки привлекателен мъж на пътя си, но много бързо ще превключи на друг. И може да ви забрави по-бързо, отколкото отражението изчезва от огледалото. С редки изключения нейната привързаност не е дълбока и продължителна.

Тъй като е управлявана от Венера, жената Везни е изкусна в любовта. Но не забравяйте за отвращението й към всичко, което от нейна гледна точка е непривлекателно. Ако по случайност не сте в най-добрата си форма, с шкембенце, увиснали ръце или костеливи колене, тогава първо се убедете, че осветлението е изключено, преди да се съблечете, иначе не е изключено вашата дама да се спаси с бягство в банята и да се заключи там.

Везните предпочитат артистичните комерсиални натури – актьори, певци, писатели, художници, музиканти, а не бизнесмени. Острият език на някоя дама (Везни) би се изразила по следния начин: „Колкото до мен, струва ми се, че Господ е създал бизнесмена, защото се е нуждаел от някого, който да се занимава със скучната работа, не изискваща въображение”.

Фактически Везните се интересуват не от мъжете като такива. Основно тя иска да й се възхищават. Необходим й е някой, който ще гали нейното Аз.

Не обича да бърза. Безсмислено е да й обяснявате, че сте поканени на вечеря от седем и половина и че вече е седем и петнайсет, а тя още не е стигнала до поставянето на червилото. Това няма да я трогне ни най-малко и ще продължи с последните приготовления. Всяка компания е просто още един повод тя да стане звезда. Възможно е да е права, тъй като е способна да украси всяка компания. Влизайки в стаята, ще я озари със своето сияние. Въодушевлението й предизвиква същата реакция и у околните.

Ако работите не се развиват както й харесва на нея, тя може да стане дребнава и придирчива. Тя търси съвършенство и е готова да преувеличи чуждите грешки и недостатъци, които й пречат да го постигне. Особено я дразнят мъже, които говорят за пари. Тя смята, че парите са предназначени за харчене, а не за разговори. Разговорите за пари й действат на нервите. Единственото, което я интересува в парите, е какво може да си купи с тях.

Тя обича да чете леки книги, да гледа филми с щастлив край, да живее в стая, пълна с цветя, да слуша спокойна музика. Спокойна и безгрижна, тя може неочаквано да изпадне във възбудено състояние. Еуфоричното й настроение се компенсира със спадове и тогава тя е склонна да види петната на Слънцето.

Тя търси съвършенство в детайлите. Най-малките признаци на хаос могат да я раздразнят. Тя се отнася към онзи тип хора, които могат да започнат да подреждат шезлонгите на палубата на потъващия „Титаник”.

Не се опитвайте да я командвате. Няма да ви слуша. Ако сте настоятелен, то ще се натъкнете на още по-голям инат. Колкото по-силен е натискът ви, толкова по-упорита става. Нежни думи и меко убеждение са единственият път да преодолеете негативното й отношение.

И освен че е необикновено женствена, тя е и умна, красноречива, активна. Но попаднала в затруднено положение, тя може да стане абсолютно безпомощна и пасивно да седи, очаквайки помощ, като сляп човек, нуждаещ се от куче-водач. Тя е очарователна и многостранна.