Зло е, когато имаме етикет на сърцето и душата си – МОРГАН ФРИЙМАН

Послушайте ме и направете нещо, ако искате да промените бъдещето си. Бих искал, когато бях на млади години, някой да беше ми казал това, което ще кажа сега на вас.

Никога нещо не е било достатъчно. На 80 години съм и смятам, че не ми е останало още дълго време. Имам милиони долари в банковата си сметка, но не мога да си купя най-важното – здравето, за да спася живота си. Имам прекрасно семейство и милиони фенове по целия свят, но сега съм съвсем сам. Живях живота си по грешен начин и не искам това да се случи и на вас.

Парите сами по себе си не са зло. Това е само една хартия с прогнозна стойност, която ни позволява да стигнем до други неща, които смятаме за ценни. Ако парите не са зло, кое е зло? 

Зло е, когато имаме етикет на сърцето и душата си, които заменяме за финансов успех на всяка цена.

Зло е липсата на съзнание, вманиячаването и моралната страст.

Зло е, когато се опитваме да купим щастие само, за да признаем, че това е само една илюзия, която един ден ще изчезне.

Зло е бездушно обсесивно-компулсивно търсене на сандък, пълен със злато, който не съществува.

Представете си, че имате абсолютно всичко, а след това загубите всичко. Представете си, че сте съкрушени, нямате и една стотинка. Единственото решение за вас е да получите някакви пари от лотарията.

Кои сте вие сега? Къде са сега всички тези хора, които сте смятали за приятели, докато сте имали пари?

Тези, които не са с вас заради парите, отдавна сигурно са ви напуснали, мислейки, че сте егоцентричен задник.

Можете да се промените още днес, ако промените вашата версия за успеха. Можете да преобразувате вашите повредени чувства и отношения. Можете да простите на себе си и на тези, които са ви наранили. Можете да станете лидер, който ще помага на другите.

Можете да изгладите вашите приоритетите в живота. Можете да излекувате връзката си и да се отворите за силна любов, повече отколкото сте мислели, че е възможно. Можете да станете най-добрите родители на света, но не чакайте да сте на моите години. Винаги можете да спечелите още пари, но никога няма да можете да върнете времето.

Всички ще умрем един ден.

След което искате да си спомнят за вас!?

Какво можете да направите, или бихте направили, за да стане светът красиво място? Каква е целта ви?

Всички умираме, но само малък брой от нас наистина живеят. Можете да излезете от сянката на светлина. Сътворете големи неща!

Източник: http://chetilishte.com