Ако не ти беше разбил сърцето нямаше да бъдеш тази, която си сега

Когато мислиш за този мъж, те връхлитат всякакви негативни емоции. Едновременно си тъжна, че си го загубила, изпитваш носталгия за миналото ви заедно, ядосана си му, че ти е разбил сърцето, ядосана си и на себе си, че си го оставила да го направи, разочарована си, че си се доверила на грешния човек.

Мразиш го, а в същото време ти липсва. Има дни, в които единственото нещо в главата ти е как да му отмъстиш, друг път пък искаш да забравиш, че този токсичен човек е съществувал и е бил част от живота ти.

Напълно нормално е да чувстваш това, след всичко през което си преминала с него и след всичко, което ти е направил. Но вместо да го ненавиждаш, бъди благодарна.

Сега може да ти звучи глупаво, но наистина трябва да си благодарна за всичко, през което те е накарал да преминеш.

Благодари на съдбата, че те е срещнала с него, защото той определено е имал някаква цел. Цел да те научи на някои много ценни уроци, които да те превърнат в жената, която ще бъдеш.

Сигурно се чудиш защо трябва да си благодарна на някой, който те е смазал и разрушил емоционално. Истината е, е без да иска този манипулативен и ужасен мъж ти е помогнал да станеш жената, която си днес. Да, може би е убил невинното, уязвимо момиченце, което си била преди той да се появи в живота ти.

Заличил е онази безнадеждна романтичка, която е вярвала в хората и приказките с щастлив край. И това е грях, за който никога няма да му бъде простено. Въпреки това, в същото време е помогнал на жената, която си сега да се роди. Помогнал ти е да видиш целия си потенциал и да изградиш себе си отново.

Ако този мъж не те беше накарал да преминеш през страданието, никога нямаше да станеш силната, независима жена, която си днес. Никога нямаше да видиш всичко, което можеш, и никога нямаше да се превърнеш в супер героинята на своя живот.

Ако този мъж не те беше изоставил, никога нямаше да разбереш кои са истинските ти приятели. Нямаше да знаеш на кои хора можеш винаги да разчиташ и кой никога няма да те зареже, когато се нуждаеш най-много от него.

Ако не беше се махнал, никога нямаше да осъзнаеш, че можеш да се справиш и сама. Нямаше да знаеш, че не ти е нужен мъж, за да се чувстваш добре и че щастието ти зависи изцяло от теб самата.

Ако този мъж не се беше държал така с теб, никога нямаше да оцениш другите мъже, които са различни от него. Нямаше да имаш възможността да видиш нещата, с които не трябва да се примиряваш, и нямаше да знаеш как не трябва да изглежда една връзка.

Нямаше да срещнеш мъжа на мечтите си – онзи, който ще ти даде всичко от което се нуждаеш, без да го осъзнава, и който ще се държи с теб, по начина по който заслужаваш още от първия ден. Нямаше така да цениш любовта му. Нямаше да знаеш, че си ударила джакпота, защото нямаше да си имала ужасното минало, с което да го сравниш.

Ако не беше прекарал години убеждавайки те, че не заслужаваш любов, или някой по-добър, нямаше да имаш този хъс да продължаваш да се бориш. Нямаше да обичаш себе си толкова и нямаше да можеш да оцениш искрената обич, когато я получиш.

Ако този мъж не беше ти разбил сърцето, никога нямаше да имаш възможността да го поправиш. А сега то е по-здраво и по-силно от всякога.