Ето кои са зодиите с най-много късмет

Астрологическите карти не ни показват в детайли онова, което ще ни се случи, или онова, което със сигурност ще сторим. Всъщност звездите и планетите ни разкриват онова, което е скрито вътре в нас под формата на качества, умения и заложби. Ако знаем как да ги използваме правилно, можем да постигнем мечтите си.

Въпреки това ни се струва, че някои зодиакални знаци просто имат мъничко повече късмет. Причината не е в това, че Вселената просто ги обича повече. Нашите зодиакални знаци се свързват с определени качества на характера и не е тайна, че онова, което наричаме късмет в живота, е предимно усилена работа и зависи от начина, по който подхождаме към предизвикателствата и дадените ни възможности.

Ако сте един от знаците с повечко късмет, не ставайте мързеливи. Добрият късмет никога не е постоянен и много често просто се изпарява (обикновено в най-неподходящия момент). Ваша е отговорността да обърнете късмета си.

От друга страна, ако вашият знак не е от най-късметлийските, това не означава, че трябва да се отчайвате и да си мислите, че сте обречени на провал. В никакъв случай! Единственото, което трябва да направите е да поемете контрол над съдбата си и по-добре да разпознавате възможностите, които тя ви предоставя всеки ден.

Независимо кой е вашият зодиакален знак, има множество начини, по които можете да се възползвате от заложбите ви и сами да привнесете повечко късмет в живота си.

А сега е време да ви разкрием кои са зодиакалните знаци с най-много късмет. Подредили сме ги от най-големите късметлии до най-големите каръци, които ще трябва да работят най-упорито в живота.

1. Стрелец

Няма начин Стрелецът да не е на първо място в нашия списък. Все пак неговата управляваща планета е Юпитер, а тя винаги се е свързвала с късмет, щастие, щедрост и изобилие. За Стрелците животът е низ от пъстри и безценни изживявания и приключения. Стрелците черпят този късмет от своята позитивност. Те виждат полза във всяка ситуация и затова толкова добре се справят в живота.

2. Козирог

Късметът на Козирога обикновено не се проявява в т.нар. „щастливи случайности“ (въпреки че и те му се случват доста често), просто този знак е много упорит и накрая винаги постига целта си, независимо колко време ще му отнеме. Тази целенасоченост е качество, за което други могат само да си мечтаят. Решителността на Козирога му позволява да хване съдбата си в свои ръце и сам да си създаде късмета, който му е нужен.

3. Лъв

Всички обичат Лъвовете! Но от всички Лъвовете най-много обичат Лъвовете. Самочувствието и увереността са ключови елементи за успеха. Лъвовете умеят да привличат позитивни хора около себе си и успяват да се налагат по естествен начин – лидерството е тяхно вродено качество. Представителите на този знак са толкова обаятелни и чаровни, че не се притесняват да си кажат направо какво искат – думите им обикновено са толкова завладяващи, че околните с радост ще им дадат всичко, от което имат нужда. И това, ако не е късмет…

4. Телец

Богатството, красотата и комфортът винаги са привличали Телците. Те виждат реалната стойност на нещата и са много прозорливи, когато става дума за инвестиции. Затова обикновено Телците не могат да се оплачат от липсата на пари. Освен това представителите на тази зодия разпознават стойностните хора и се обграждат само с такива, което е една добра основа за един щастлив живот.

5. Риби

Някога, преди хората да открият Нептун и Уран, управляващата планета на Рибите била Юпитер. Днес тази позиция се заема от Нептун, но много от старите „правила“ все още важат, а както казахме – Юпитер е планетата на късмета и изобилието.

Най-важното качество на Рибите е тяхната емпатия – способността им да разбират другите на едно по-дълбоко, емоционално ниво. Те сами подразбират от какво се нуждаят околните и бързат да им го дадат, което пък им печели  тяхната признателност и някои много полезни социални и професионални връзки.

6. Везни

Справедливостта и балансът са най-важни за Везните, а късметът е на втори план. Всъщност Везните са малко черногледи и когато усетят, че твърде дълго време им върви, започват да се подготвят за предстоящата буря. Те просто знаят, че много хубаво не е на хубаво.

Да не си помислите, че Везните са цинични и обичат да мърморят. Нищо подобно – те просто са много разумни и знаят, че в живота често се сблъскваме с проблеми. Хубавото е, че Везните обикновено са подготвени за тях и точно тази мъдрост много често им носи късмет.

7. Водолей

Водолеите се славят като умни и разсъдливи личности, но освен това са доста ексцентрични, винаги са заобиколени от хаос и са на ръба на промяна. Понякога тези промени им носят щастие и късметът работи на тяхна страна, но в повечето пъти тези промени предизвикват истински каши.

Хубавото е, че Водолеят е един от най-гъвкавите знаци, който умее да разпознава възможностите, които съдбата му предоставя, дори и в най-тежките периоди от живота си. Техният късмет се изразява в способността им да преследват тези възможности и да не се отказват.

8. Овен

Представителите на този знак много често разчитат на грубата сила и като едни истински упорити овни никога не се отказват, независимо какъв е късметът им. Тази стратегия много често работи в тяхна полза, защото по този начин преодоляват всяко препятствие по пътя си, но този груб начин им печели и много врагове.

Ентусиазмът и амбицията на Овена са достойни за възхищение, но успехът ще ги спохожда по-често и по-лесно, ако озаптят енергията си и се научат да печелят битките си, без да превръщат всичко в състезание, защото околните забелязват, че Овенът иска да спечели на всяка цена и не умее да губи, затова често му обръщат гръб.

9. Близнаци

Близнаците са най-социалният знак от зодиака, те умеят да правят добро впечатление и са страхотни в отборната игра. Проблемите за тях се появяват тогава, когато трябва да се справят сами. Те просто не умеят да живеят самостоятелно, тишината и самотата ги влудяват по-бързо от всеки друг знак. Те имат нужда от чуждото мнение, от съветите на близките им и от одобрението на околните.

Късметът на Близнаците зависи от хората около тях, а такъв късмет е винаги непостоянен.

10. Дева

Не че Девите привличат лошия късмет, те просто не привличат добрия. Девите вярват на статистики, списъци, проучвания и прочие. Когато нещо се случи, те започват да го анализират и да търсят познати модели, за да са подготвени. Това невинаги е лошо, но трудно можете да отгледате добрия късмет в лаборатория.

Девите търсят логиката във всичко и много често пренебрегват онази информация, която не се връзва с техните представи и теории. По този начин пропускат много възможности. Освен това Девите са прочути с песимизма си – те винаги се притесняват, че нещо лошо ще стане, което също не привлича късмета.

11. Рак

Ако късметът зависи от отношението ви към света, то Ракът здравата го е закъсал. Представителите на този знак често са затворени, пасивно-агресивни и много трудно прощават (ако изобщо го направят). Разбира се, Раците си имат и своята положителна и мила страна, но тъй като са срамежливи по природа, е много трудно да достигнете до нея.

Ако искате да увеличите богатството си (в преносен и буквален смисъл), ще трябва да излезете от вкъщи и да поемете рискове, а за Раците това представлява огромен проблем.

12. Скорпион

Управляващата планета на Скорпион е Плутон, която се свързва с мъка и трагичност, затова и Скорпионът е последен в този списък. Но дали пък Скорпионите са толкова лишени от късмет, или и те, също като Плутон, успяват да се преборят с драмите и предизвикателствата? Дали пък за тях лошият късмет не е всъщност добър късмет? Наистина Скорпионът е знакът на парадоксите. Представителите на тази зодия наистина работят най-добре под пара и в най-напрегнатите моменти се мотивират най-силно.