За какво не трябва да мислят жените над 40-те

На всички е известна фразата „след 40 животът тепърва започва“, което значи, че 40-те не са само число, което обозначава възраст. Но много жени го възприемат като един вид край на всичко, достигане на зрелостта. Всъщност, тази възраст не означава приближаване към старостта, просто вече трябва по-осъзнато да се отнасяме към физическото и душевното си състояние и да се грижим за себе си. Какви мисли навестяват жените след 40-те и им пречат да усетят живота в пълния му смисъл, без да мислят за някакви си числа?

„Твърде късно е за…“
Ако на 40 години жената иска да промени семейния си статус, работата или външността си, то да го направи никога не е късно. За да преразгледате жизнените си приоритети, да си поставите нови цели, не е нужен възрастов лимит. Подобни мисли само пораждат вътрешни блокажи, заради които се чувствате не жена, а нещо с изтекъл срок на годност.

Не бива да си мислите и, че след 40-те вече е невъзможно да имате деца. През последните години в целия свят всъщност тенденцията е раждането на първото дете да е именно около тези години. При добра грижа за женското си здраве и редовни медицински прегледи, е напълно възможно да станете майка.

„Младите живеят по-лесно…“
Учени от Калифорнийския университет изясниха, че след 40-те намалява риска от възникването на депресии и паник атаки, на които са по-податливи жените между 18 и 30 г. Участниците в изследването отбелязват, че на 40 се чувстват по-добре, отколкото като по-млади.

За любовни срещи вече е късно
Учените твърдят, че след 40-те жените стават по-темпераментни в леглото, тъй като нивото им на тестостерон нараства, а това влияе на либидото.
Освен това дамите в зряла възраст са по-опитни в знанието за своето тяло и това им помага да достигнат кулминацията. Смята се, че 60% от разводите се инициират от жени между 35 и 40 г. А 35 са средната възраст, в която жената започва да си търси нов партньор.

Притесняват се от остаряването
Много жени след 30-40 години започват да изглеждат по-добре, отколкото в младостта си. Красотата на жената е в нейното поддържане. Не случайно казват, че ако една дама не е красива, за това е виновна природата, а ако е – виновна е самата жена. Научете са да обичате тялото си във всяка възраст и да се грижите за него.

Грешките на миналото
Всички се учим от грешките си, които не трябва да пречат на живота ни тук и сега. Миналото не трябва да се сравнява с бъдещето. Преживяното трябва да оценявате като багаж от натрупана информация, която може да ви помогне да се движите в правилната посока.

Източник: Новите родители