Интуицията: тихото гласче, което те съветва отвътре

Интуицията има много важна роля в нашия живот. Тя ни предупреждава ежедневно с малки, едва доловими сигнали. Но тъй като живеем в общество, което цени разума преди всичко, ние често се доверяваме единствено на него при вземането на важни решения. Но чуваме ли шепота на интуицията си? Онова тихо гласче, което инстинктивно се проявява в тялото ни и  ни съветва на език отвъд разума. Може би ще се прояви като стягане в стомаха или неприятно усещане, което няма логично обяснение. Това е интуицията. Тя ви казва, че нещо не е добро за вас.

Най-често сигналите на интуицията ни се появяват само за миг и изчезват. Много от нас толкова отдавна не са й обръщали внимание, че тя сякаш е спряла опитите си да съветва. Може би разума ни твърди, че такова нещо като интуиция не съществува. Отричайки я, всъщност ние се отказваме от нещо, което би могло много да ни помогне в нашия живот, за да взимаме по-добри решения, да правим по-добри избори и да се заобикаляме с правилните хора. Как да се научим да чуваме гласът на интуицията си?

Създайте намерение

На първо място създайте у себе си осъзнато намерение да забелязвате ззнаците на вашата интуиция. Създайте вътрешна нагласа, която вече не игнорира или подценява този толкова важен аспект от вас самите. Заглушете гласът на „вътрешния критикар“, или вашето винаги преценяващо его, което изпитва непреодолима нужда да рационализира всичко. Просто слушайте! На първо място стои желанието ви да чуете и след това знаците сами ще се появят.

Водете си дневник

Водете си дневник на сънищата и синхроничностите, които ви се слуват ежедневно. Записвайте си всички онези „случайности”, които забелязвате през деня. Просто забелязвайте и следвайте нещата, които ви се случват. Отворете съзнанието и бъдете готови да чуете това, което има да ви каже вашата добра приятелка, интуицията.

Медтирайте

Пуснете си релаксираща музика. Седнете в удобна поза на земята, поставете ръце на коленете с дланите обърнати нагоре. Нека палецът и показалецът ви се докоснат. Отпуснете раменете си, но нека гърбът ви да стои изправен. Останете така притихнали и осъзнайте естественото си дишане. Осъзнайте как се чувства тялото ви и опитайте да намерите своя върешен център. Наблюдавайте. Това е най-важната стъпка, с която да запонете да изследвате мистичните дебри на интуицията си.

И да започнете да й се доверявате!

Автор:

Екатерина Кьосева

Екатерина e психолог, преподава йога и организира семинари за себеразвитие. Писането е друга нейна голяма страст, която й позволява да “играе” с гледните точки и да разширява собственото си възприятие за живота!

Източник: https://www.ilady.bg