И ти ли направи това, когато се събуди?

Време е да спреш тази лудост!

Знаеш ли, че начинът, по който започва деня ти, може да повилияе на целия ти живот? Първото нещо, което правим сутрин е да проверим телефона си. Това е лош навик и въпреки че не се чувстваме добре, продължаваме да го правим всеки ден. При много хора той се е превърнал в универсално устройство, с което управляват живота си, а една от многобройните му функции е алармата. Разбира се, след като я изключим и станем, проверяваме имейлите и съобщенията си, както и известията от безбройните приложения. Мислим си, че с установяването на „по-твърда” сутрешна програма ще се почувстваме по-щастливи и по-продуктивни, но за съжаление не се получава.

Изследванията показват, че това е доста типично явление, особено сред младите хора. Лекари и експерти обръщат сериозно внимание на негативните чувства, които предизвиква. Но знаете ли, че ако посягате към телефона си веднага след като се събудите, увеличавате стреса през деня си? Претоварването с информация преди да се есъбудил напълно човек, пречи на способността му да поставя приоритет на задачите. Когато се събудиш и включиш телефона си, виждаш списък с известия, показващ всички неща, които си пропуснала от вечерта. Технологиите влияят на избора ти и го заместват с нов. Но колкото повече внимание обръщаш на опциите, които ти се дават, толкова повече забелязваш, че те не отговарят на истинските ти нужди, нали?

И макар да мислиш, че полезното предназначение на телефона ще те направи по-добре организиран човек, то всъщност не те кара да се чувстваш фокусирана, а по-далеч от мечтите си. Затова е важно да промениш начина, по който денят ти започва и да спреш да използваме алармата на телефона си. Така няма да саботираш всичко още от самото начало!

Източник: https://dama.bg