Как да разберем, че сме прекалено добри за … него?

Да, понякога колкото и да си затваряме очите в името на любовта трябва да признаем, че сме твърде добри за него. Факт е, че жените имаме тази склонност. Да вярваме в любовта и да правим саможертви в нейно име. Да подценяваме себе си и да надценяваме другия. Да вярваме дори, когато интуицията ни казва, че той не заслужава доверието ни. Да опитваме отново и отново, дори когато всички факти показват, че хвърляме усилия на вятъра и … страдаме.

Как да разберем, че сме прекалено добри за него? Как да разберем, че не трябва да се примиряваме с тези отношения, защото можем да имаме много по-добри? Има няколко неща, за които НИКОГА не бива да си затваряме очите, защото ако го правим ще изпуснем много възможности да бъдем с човек, който знае как да ни направи щастливи!

Приятелите ни казват, че заслужаваме нещо по-добро

Много често, когато сме влюбени не осъзнаваме факта, че сме се влюбили в грешния човек. Той може да е постоянно безработен, да прекалява с алкохола или да има други пороци, които някак оправдаваме, за да спасим усещането си за щастие заедно. Е, ако приятелите ви казват, че заслужавате по-добър партньор чуйте ги – вероятно са прави!

Той често ви ревнува и като цяло му липсва сигурност в себе си

Ревността и вътрешната несигурност често вървят ръка за ръка. Те може да означават само едно – той не е сигурен, че ви заслужава и се опасява, че може да намерите по-добър от него и да го заместите. Освен това, несигурните хора имат навика да дават обещания, без да ги спазват, да създават конфликти, да ограничават свободата ви, да ви контролират и да ви правят пленници на собствената им неувереност. Това поведение означава само едно – той знае, че не е достатъчно добър за вас, въпросът е какво мислите вие?

Той ви обвинява за всичко

Това поведение е естествено продължение на несигурността в себе и метафорично можем да го преведем с поговорката –  „Крадецът вика „дръжте крадеца!“. Да, когато ви обвинява за всичко той ви кара да се чувствате отговорни за неща, за които не сте и насочва вниманието ви към вас, за да не видите неговите собствени слабости. Бъдете внимателни всеки път, когато другият ви обвинява за нещо. Какво стои отдолу? Много често биваме обвинявани за неща, за които другият се чувства виновен. Не си „заравяйте главата в пясъка“, а бъдете нащрек за знаците, че той не е достатъчно добър за вас.

„Цената“ на отношенията често плащате вие

Всичко в този свят има цена – от сметката в ресторанта до емоционалната равносметка. Ако вие сте тези, които постоянно поемат тежестта за „сметките“ във връзката ви трябва да се замислите защо го правите. Любовта е танц между двама души, в който всеки партньор трябва да поеме от тежестта на другия. Ако само вие поемате отговорности, вина, тъга и огорчение трябва да прецените процентното съотношение на това доколко тези отношения са здравословни за вас. И ако другия няма какво да ви даде, тогава какво правите с него?

Източник: https://frida.bg