Как да спрете да обичате мъжа, който НЕ ви обича

Едностранната любов определено е едно от най-мъчителните неща. Знаят го само тези, които някога са изпитали болката. Независимо дали партньорът ви е спрял да ви обича, не ви обича достатъчно или никога не ви е обичал, чувството е еднакво неприятно. Започвате да търсите вината в себе си и да се променяте, надявайки се, че някой ден това ще се промени. Все пак сте наясно, че това може би никога няма да се случи.

Знаем, че страданието е наистина огромно. Заради това днес сме ви подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат възможно най-безболезнено да кажете чао на човека, който не ви обича.

1. Споделете

Не е нужно да събирате всички тези емоции в себе си, няма как да се справите без приятел. Вместо това споделете на човек, който наистина го е грижа за вас. Разкажете и поговорете с близък, който ще ви разбере и ще ви даде съвет. Ще ви олекне.

2. Погледнете положително на нещата

Всъщност почти всеки човек се е сблъсквал с този наистина неприятен период. Ние ви съветваме да погледнете нещата от положителната страна. Все пак не е дошъл краят на света. Рано или късно всичко това ще отмине и дори ще се засмеете, когато се сетите. Просто изчакайте да мине малко време. То определено има силата да излекува всичките ви рани. Повярвайте в собствената си сила и продължете напред.

3. Приемете действителността

Спрете да се фокусирате върху миналото или бъдещето, което сте можели да имате с този човек. Живейте в настоящия момент. Независимо колко много боли, трябва да приемете, че той просто не ви обича. Приемете ли веднъж суровата истина, малко по малко всичко ще започне да се нарежда. Просто се примирете.

4. Не обвинявайте никого

Не е правилно да обвинявате него, защото не можете да накарате някой насила да ви обича. Също не упреквайте и себе си, защото вие няма как да контролирате чувствата си. В тази ситуация няма виновни. Просто трябва да приемете това. Най-вече спрете да обвинявате себе си. Когато едни отношения не потръгнат, и двамата имат вина за това.

5. Дайте си достатъчно време

Определено е нужно доста време и усилия от ваша страна. Не се опитвайте да прикривате емоциите си, това не е правилната тактика. Дори напротив, плачете винаги, когато ви се плаче. Викайте, когато ви се вика. Дайте време болката да отшуми.

6. Прекъснете всички връзки, които имате с този човек

Докато го виждате и поддържате някакъв контакт, няма да успеете да го забравите. Нашият съвет е да го блокирате във всички социални мрежи, да изтриете номера му и да започнете да избягвате местата, на които ходи. Колкото по-рядко виждате името му на екрана, толкова по-лесно ще се справите.

7. Помислете за хубавите неща

Все пак всичко това ви е дало наистина ценни уроци. Ще се научите винаги да обичате първо себе си. Това преживяване, колкото и неприятно да е, ще ви направи много по-силни.

8. Фокусирайте се върху себе си

В този момент е много лесно да дадете цялото си време и внимание на мисли за този човек, но това е и най-грешното нещо. Вместо това, фокусирайте цялата си енергия върху себе си. Какво искате? От какво имате нужда? Задавайте си тези въпроси постоянно и се грижете за себе си. Никой няма да го направи вместо вас.

Източник: https://www.iwoman.bg