Към какви здравословни проблеми сте по-склонни според зодията си

Здравословни проблеми, които най-вероятно ще имате според астрологията

Тази статия е написана от астролога Вашнави Сунил Джоши.

Ако сте склонни да се идентифицирате въз основа на вашия зодиакален знак, откриването на неща за вашите потенциални рискове за здравето също може да ви помогне да сте наясно.

Разбира се, не може да се направи диагноза или прогноза за здравето на някого въз основа на това кога през годината е роден. Изследването на връзката на вашия знак с физическото и психическото здраве е по-скоро упражнение за грижа за себе си въз основа на вашата личност, ако се интересувате. Да видите как се свързват нишките в живота ви, от междуличностните взаимодействия, до навиците на работното място, до лекарския кабинет, е важно за всеки. А астрологията може да ви даде забавен малък поглед в този свят на взаимосвързаност.

02/13 Овен

Овенът се свързва с нашата глава, мозък и лице. Енергийно трето око и коронна чакра и се управлява от Марс.

Овенът може да бъде разгорещен, поради което може да има психически стрес, който може да доведе до главоболие, мигрена и инсулт. Овенът също може да има проблеми с падането на косата поради стреса, който поемат.

03 /13 Телец

Телецът е много зависим от своите врат, уши и гърло. Енергийно гърлена чакра.

Нашата гърлена чакра е отговорна за всяко предизвикателство, свързано с нашата щитовидна жлеза, УНГ. Следователно Телецът може да има предизвикателства като настинки, болки в гърлото и болки в ушите. Тъй като това е връзка с щитовидната жлеза, радвам се, че Телецът може да има внезапно увеличаване или загуба на тегло.

04/13 Близнаци

Близнаци е знак, свързан с нашите бели дробове, рамене, ръце и ръце. Сърдечната чакра накратко. Следователно Близнаците могат да имат респираторни проблеми, треска поради проблеми с имунитета и нервната им система също е засегната, причинявайки им безпокойство.

05 /13 Рак

Ракът е свързан с гърдите, гръдния кош и нашия стомах. Нашата сърдечна чакра и нашата чакра на слънчевия сплит.

Ракът е знак, който е изключително емоционален, може да бъде по-склонен към депресия и може да се обърне към храна, когато се чувства така, което им причинява храносмилателни разстройства. Ракът или ще яде твърде много, или изобщо няма да яде, когато се чувства депресиран, причинявайки дисбаланс в чакрата на слънчевия сплит.

06 /13 Лъв

Знакът Лъв се свързва със сърцето, гърба, гръбнака и кръвта. Сърдечната чакра и коренната чакра енергийно.

Лъвовете често могат да имат проблеми с кръвното налягане и да имат проблеми със сърцето. Също така е важно за тях да държат огнения си елемент под контрол, тъй като това може да причини предизвикателства за сърцебиене.

07 /13 Дева

Дева, управлявана от Меркурий, се свързва с нашия корем и черва. И енергийно нашата чакра на слънчевия сплит.

Девите понякога могат да имат предизвикателства с храносмилателната система и хранителните навици. Може да се случи да имат предизвикателства и с вашите купи, затова е много важно за Девата да има здравословна диета, но да не се вманиачава по нея, балансът е ключов.

08 /13 Везни

Знакът Везни е свързан с бъбреците, надбъбречните жлези и нашата кожа. Енергийно нашата чакра на слънчевия сплит и сакралната чакра се управляват от Венера.

Везните могат да имат чувствителна кожа и за тях е важно да останат добре хидратирани. Везните трябва да имат добра диета, тъй като те също могат да имат проблеми със стомаха не само поради диетата си, но и поради тяхната нерешителност, която създава дисбаланс в чакрата на слънчевия им сплит.

09 /13 Скорпион

Скорпионът е свързан с пикочния мехур, ректума, гениталиите, яйчниците и тестисите. Енергийно се свързва със сакралната чакра и коренната чакра.

Скорпионът може да бъде предразположен към болести, предавани по полов път, ако не внимава. Предизвикателства като инфекции на пикочния мехур, UTI и PCOS могат да бъдат открити при жените Скорпиони.

10/13  Стрелец

Стрелецът се свързва с бедрата, бедрата, седалищните нерви и зрението. Енергийно трето око и сакрална чакра.

Стрелецът може да има предизвикателства, свързани с очите, и за тях е важно да имат подходящо лечение за същото, а нарушеното зрение също може да ги направи податливи на инциденти.

11/13 Козирог

Козирогът се свързва с костите, коленете, зъбите, кожата и ставите. Енергийно коренна чакра.

Козирозите могат да бъдат предразположени към счупвания и трябва да внимават, ако се занимават със спорт или извършват някаква дейност, която може да счупи костите или връзките им.

12/13 Водолей

Водолеят се свързва с долните крака, глезените и кръвообращението. Енергийно коренна чакра.

Един Водолей може да има предизвикателства като разширени вени и трябва да прави добър масаж на краката си от време на време. Те също могат да изкривят глезените си, което им причинява болка. Водолеите трябва да си правят акупунктурен масаж на краката, тъй като това би им помогнало по много начини.

13/13 Риби

Рибите са свързани с нашата нервна система, краката и таламуса. Енергийно нашата коренна чакра, чакра на слънчевия сплит и третото око.

Безпокойството може да предизвика предизвикателства в имунната система на Риби. Ето защо е важно за Рибите да практикуват дихателна работа, тъй като това също ще им помогне да подобрят имунната си система. Риби е вероятно да имат мазоли, кокоши тръни и стъпало на спортиста. Ако нямате тези условия в момента или в миналото, има възможност да ги имате в бъдеще.