Мъжете предпочитат лабилни жени

Жените са склонни мъжът да им опонира, но трябва да обръща внимание на детайлите.

Мъжете предпочитат емоционално лабилни жени. Те излизат на срещи с по-голяма охота с емоционално нестабилните, отколкото със считаните за психически здрави жени.

За да е пълно объркването, следва изводът, че жените пък се радват на компанията на мъже, които по-трудно се съгласяват с тяхното мнение, но пък обръщат повече внимание на детайлите. Това сочи изследване на Националния медицински институт по здравеопазване на САЩ.

Ръководителят на проекта Джулия Велтен и нейните колеги изучават най-добре пазените тайни на сексуалния свят на мъжете. Според сексолозите мъжете, чиито партньорки имат по-малка емоционална стабилност, увеличават мощта на сексуалното си функциониране, докато жените съобщават, че имат по-добри срещи с мъже, за които не може да се каже, че изглеждат идеално приятни.

Импулсивните жени, тези, чиито реакции са по-спонтанни и по-силно изразени, са предпочитани от мъжете, сочи проучването. Леко чалнатите партньорки били по-секси за мъжете, участвали в проучването – по-забавни и по-удовлетворяващи.

„Резултатите представят само статична картина на динамиката между измерените променливи – не знаем как са причинно-следствено свързани помежду си“, коментира за Британското психологическо общество д-р Кристиан Джарет, който не е участвал в изследването.