Не се влюбвай в идеята за мен

Знам какво правиш, правила съм го милион пъти. Не отнема много време един мечтател да разпознае друг. Казваш ми, че съм невероятна жена и го оценявам, но какво наистина знаеш за мен? Не ме свързвай с фантазиите си. Аз не съм тя. В действителност, аз съм толкова много повече, отколкото тя би могла да бъде – но съм разхвърляна, честна и наистина не се вписвам в рамката, в която се опитваш да ме набуташ.

Не съм тук, за да бъда тази, която някой мисли, че иска. Тук съм, за да бъда ценена от човека, който знае, че иска само и единствено мен.

Задаваш ми въпроси и знам, че отговорите ми не са това, което си очаквал. Виждам разочарованието в очите ти, въпреки усмивката на лицето ти. Затова знам, че в главата си имаш образ на човек, който не мога и няма да бъде. Можеш ли да останеш отворен за истинската жена, която съм аз, или си твърде завладян от този мираж в ума си?

Виждам те. Нямам претенции за това, което си – виждам недостатъците и силните ти страни. Поне знам. Поне съм честна със себе си за човека, с когото се сблъсквам. Чудя се дали можеш да кажеш същото. Може би не си наясно, че си обсебен от един идеал, докато аз стоя пред теб в цялото ми несъвършено величие.

Вярвай ми. Била съм там. Разбирам точно какво правиш. Аз също обичах потенциала на човек, без да приемам реалността кой е бил тогава. Няма смисъл да се впускаме в илюзия. Никога нямаш гаранция, че някой ще се окаже това, което се надяваш.

Ако ме искаш, ела при мен с чисти очи и ум. Изхвърли всичките си предубеждения и прототипи, защото няма да се побера в нито един от тях. Вземи ме, каквато съм аз или ме остави да бъда.

Източник: https://www.iwoman.bg