Не съм момичето, което ще бъде твоето “почти”

Идва време, когато достатъчното просто трябва да бъде достатъчно. Време, в което спираш да приемаш по-малко, отколкото заслужаваш, и отстояваш себе си. Време, в което най-накрая осъзнаваш, че сърцето ти не може да се състезава непрекъснато. И тогава осъзнаваш, че ти просто не си момичето, което ще бъде нечие “почти”.

Аз никога няма да бъда момичето, с което някой почти се ангажира. Което един ден получава телефонни обаждания и съобщения, а след това трябва да се примири с тишината.

Не съм момичето, което ще бъде твоето “почти”, защото това не е нещото, което заслужавам. Психологически игри, които се опитват да намалят собствената ми стойност и да убедят сърцето ми да вземе по-малко, отколкото заслужава.

Не съм момичето, което почти успя да убедиш, че небрежната отворена връзка е наред. Не можеш постоянно да търсиш извинения защо не можеш да се ангажираш сериозно с някого и да очакваш, че ще продължите заедно.

Не съм момичето, за което не казваш на семейството си, или момичето, което съществува, когато се опитваш да скриеш. Не съм момичето, което ще стане твоето “почти”, защото аз съм момичето, което ще бъде нечий партньор. Аз съм момичето, което знае, че истинската връзка изисква упорит труд, открита комуникация и определено ниво на разбиране. Аз съм момичето, което нечии приятели и семейство ще обичат.

Аз съм момичето, което винаги ще се опитва да те срещне по средата. Аз съм момичето, на което пишеш по обяд, защото ти липсвам, а не в полунощ, когато си самотен. Не мога да бъда “почти” твоя, защото това противоречи на всичко, което си казах, че заслужавам.

Източник: https://www.iwoman.bg