Силата на утвържденията

Днес е нов ден. Днес е денят, в който да започнете пълноценен и щастлив живот. Днес е денят, в който да преодолеете всичките си ограничения. Вие можете да промените живота си към по-добро. Всичко, от което имате нужда, е вътре във Вас . Вашите мисли и убеждения са вашите инструнемти.

КАКВО СА УТВЪРЖДЕНИЯТА?

Утвържденията са различни положителни изречения или фрази, които си повтаряте на глас или на ум. Правейки това вие заявявате пред себе си, това което желаете. Например ако ви предстои важно интервю за работа, можете да заявите пред себе си, че ви предстой едно „успешно и ползотворно интервю”.

ЗАЩО УТВЪРЖДЕНИЯТА РАБОТЯТ?

Когато изговаряте нещо и го повтаряте многократно пред себе си, то повлиява вашите мисли. Ето защо утрържденията работят. Както се казва „Една лъжа, казана 100 пъти, се превръща в истина.“  Повтаряйки си дадено положително послание, вие постепенно започвате да вярвате в него. Ако заявите пред себе си „ Аз ще имам успешно интервю”, то вие автоматично ще започнете да мислите за предстоящото интервю, като за чудесно и успешно интервю. Върху каквото се фокусирате, това и привличате в живота си, затова започнете да използвате утвържденията, за да привлечете това, което желаете в живота си.

Има три основни неща, които трябва да спазвате по отношение на утвържденията:

  1. Винаги заявявайте положителни твърдения

Избягвайте да се питате „Какво ще се случи, ако интервюто не мине добре?” или да мислите неща като „Аз съм толкова нервен”. Тези фрази поставят фокуса върху точно обратното, на това което желаете. Бъдете позитивни и използвайте думи, които отразяват най-точно, това което желаете. Ако искате да бъдете „уверени”, използвайте точно тази дума във вашето утвърждение.

  1. Утвържденията трябва да бъдат кратки и ясни

Използвайте кратки фрази. Вашето утвърждение трябва да бъде като мантра, която можете да повтарята отново и отново, без да се замисляте.

  1. Не се насилвайте да го повярвате, просто го кажете

Няма нужда да се насилвате да повярвате във вашето утвърждение, просто си го повтаряйте отново и отново и то скоро ще прояви ефекта си върху вас. Повтаряйки многократно дадено твърдение, то неминуемо се превръща в истина за вас.

За да има обаче бърз резултата от вашите утвърждения, то тогава трябва да насочите мислите си в положителна посока. Ако си повтаряте, че ще имате „успешно интервю” и в същото време мислите за това „колко малко опит имате” и „колко по-добри кандидати от вас ще има”, то тогава едва ли ще има много ефект от вашето утвържение. Насочете мислите си в положителна посока. Опитайте се всеки път, когато в съзнанието ви се появи отрицателна мисъл, да изброите пет положителни неща. Например, ако мислите за това, че нямате достатъчно опит, помислете си за пет неща, които могат да компенсират това.

Утвържденията са нещо съвсем лесно за използване, но с невероятна сила. Много професионални атлети ги използват преди важни състезания. Успешните търговци ги използват преди важни преговори. Хора на изкустово ги използват, за да  бъдат оригинални и вдъхновяващи. Вие също можете да ги използвате във всяка една област от вашия живот.

Започнете още сега!

С Любов,

Марина Илиева

Източник: http://poznanieto.com