Сродна душа или любов завинаги – каква е разликата?

Макар и много хора да свързват термина “любов завинаги” със концепцията за сродната душа и да използват тези понятия като взаимозаменяеми, всъщност между тях има осезаема разлика.

Романтичните филми и книги ни учат, че намерим ли сродната си душа, всъщност сме открили нашата най-голяма и единствена любов за цял живот. Нещото, което никой не ни казва обаче, е какво се случва след “..и заживели дълго и щастливо”.

Затова днес ще се постараем да ви разясним в какво се различават тези две понятия, а вие ще решите дали пък случайно не сте намерили някой, който да е комбинация и от двете.

Когато става въпрос за намиране на сродна душа, в повечето случаи хората всъщност визират някой, към когото да изпитват само любов, ала никой не търси човек, който да е истински съвместим по характер и личност с неговата. Сродната душа е другата част от едно цяло, от вашето цяло. Когато намерите вашата сродна душа, ще се почувствате абсолютно изпълнени, сякаш сте намерили липсващото парченце от себе си, което е пречело тази цялост да бъде завършена. Намерите ли тази дълго търсена част от вас, ще се чувствате толкова силни и смели, както никога досега. Веднъж след като намерите своя близнак по душа, ще усетите много силна връзка помежду ви на духовно ниво – дори да не сте физически заедно, ще знаете за какво мисли той и как се чувства. Той ще бъде като ваше отражение в огледалото. Ако не харесвате нещо в него, единствената причина би била, че най-вероятно не харесвате същото в себе си или не подозирате, че реално притежавате това качество или черта, която потенциално не харесвате.

Романтичната връзка и любовно обвързване с някого е винаги дълбоко емоционална и често търпи крайни спадове и възходи. Така, макар факта, че нашият партньор в любовта е човекът, който ни кара да се чувстваме толкова щастливи и жизнени, за съжаление, често връзката ни с него не продължава дълго. Една от причините за това е, че в повечето случаи хората, в които се влюбваме са нашата пълна противоположност. Въпреки това ние избираме да се свържем с тази наша голяма любов в свещен съюз и искаме да прекараме остатъка от живота си с нея. Този човек се превръща в наш приятел, наше семейство и човек, с когото не само душите ни са свързани, но и цялото ни съществуване. Ние изпитваме неописуема любов и обич към него, но също така уважението, доверието и подкрепата между нас са с ключово значение. Нашата най-голяма любов е човекът, с когото споделяме едни и същи мечти и виждания за бъдещето. Той е до нас и в добри, и в лоши дни, кара ни да се чувстваме сигурни и емоцонално стабилни, защото нашата връзка не се е възродила единствено на основата на неудържими любов и страст, но има и логично обяснение. А едно от най-важните неща при този тип връзки е, че имаме пълното доверие на човека до нас и сме сигурни, че никога няма да ни нарани.

Всеки от нас може да си даде равносметка каква любов му се иска да преживее, но едно е ясно – разбиранията ни се променят с времето. Когато сме млади и пълни с енергия жадуваме за лудата и дива любов, изпълнена с много страст и динамичност… Онази любов, която често ни показват във филмите. Любов, в която най-накрая ние сме открили нашата сродна душа, която запълва празното място в нас и ни дава чувството за цялост и завършеност. Когато обаче пораснем и се променим в емоционален и духовен аспект, ние търсим любовта в друга форма – а именно човек, който да обичаме и уважаваме и с който да прекараме заедно остатъка от живота си с него. Онази сигурна любов, която ни дава баланс и ни кара да се чувстваме щастливи, дори като порастнали вече и зрели хора.

Какъвто и обаче да е изборът ни в любовта, най-важното е да сме щастливи и да се насладим максимално на всичко, което ни се случва с любимия човек!

Източник: https://dama.bg