Стига с тази негативна енергия!

Сигурно, има моменти, в които се питате как да се съхраните, когато сте заобиколени от целия този песимизъм. Как да не се превърнете в негативен човек, когато около вас е пълно с такива.

Истината е, че колкото и да се пазите, т.нар. енергийни вампири могат за отрицателно време да навредят на мисленето, емоциите и психиката ви. И все пак, не трябва да позволявате да ви заразят с негативизма си.

Следващите редове, може би, ще ви помогнат да се предпазите от него.

1.Не си длъжна на никого и не можеш да се харесаш на всички
Научи се да угаждаш първо на себе си, а после на другите. Не затормозявай съзнанието си с хора, които търсят конфликт с теб, държат се грубо и пренебрежително. Те самите са такива. Тяхното мнение не е от значение. Примири се с факта, че не всеки те харесва, както и ти не харесваш всички. Съхрани енергията си за любимите си хора, излишните нямат право на вниманието ти.

2.Знай, че не трябва да отваряш вратата на всеки
Внимавай, защото хората идват и си отиват, въпросът е какво носят със себе си. Ще направят ли душата ти по-красива или ще я омърсят? Не позволявай на другите да се възползват от добрината и гостоприемството ти. Трябва да се научиш да казваш „НЕ“ и да го заявяваш твърдо, без колебание.

3.Не обръщай внимание
Научи се да игнорираш и да се дистанцираш от всичко, което ти вреди. Щом нещо не ти харесва, престани да го правиш. Ако някое място не те устройва, махни се от там. Ако нечия компания те напряга, защо още си в нея? Ти не си ничий отдушник, особено на песимисти и хора, които само натоварват. Знай своя лимит и не позволявай на никого да го прескача.

4.Повярвай в природата
Ако си човек с позитивна нагласа, природата ще бъде ключов елемент в релаксацията ти. Разхождай се на чист въздух, прави йога, медитирай навън, научи се да почиваш пълноценно, без излишни пречки. Така, ще се заредиш с още повече енергия, която ще ти бъде от полза в борбата с енергийните вампири. Не се поддавай на гнева и не позволявай на никого да развали настроението ти.

5.Поемай отговорност
Разбира се, само за себе си – собствените си чувства, реакции, думи и действия. Непрестанно ще се сблъскваш с хора, които съдбата ти праща, за да те научи на нещо. Често, уроците ще бъдат болезнени, но и полезни. Отговорността за постъпките в тези ситуации е изцяло твоя. Когато се справяш по свой собствен начин, ще откриеш баланс и ще се помириш със себе си. Пътят към щастието е осеян с тръни, но когато минеш сама през тях, то ще бъде пълно.