Завистта най-често издава енергийните вампири

Завистта най-често издава енергийните вампири | Диана

Ако около нас има енергиен вампир, то най-лесно е да го усетим по завистта, която струи от него.

Енергийните вампири са емоционални хищници, които за да оцелеят, крадат нашата жизнена енртия. Това се случва, когато те самите не са в състояние да си набавят енергия от космоса и земята, защото енергийните им центрове са запушени.

Така наречените енергийни вампири линеят, излъчвайки злоба, завист и презрение просто защото останалите хора са способни да набавят необходимите за оцеляването си сили самостоятелно, а те са принудени, в някои случаи дори без да го осъзнават, присвояват чужда енергия, за да постигнат житейски баланс.

Според изследователи в тази област има два основни типа енергийни вампири – агресивни, които се влияят главно от слънцето, и пасивни, отдали своето съществуване в ‘служба’ на луната. Независимо от това към коя група „крадци” принадлежат, те лесно се отличават от тълпата, защото водеща за тях е завистта. Като пиявици те се вкопчват в набелязаната жертва, опитвайки се да отмъкнат целия енергиен баланс, за който иначе само мечтаят.

Енергийните вампири | Диана image 1

Няма енергиен вампир, който да не е измъчван от непреодолима завист – без значение дали обектът, към който тя е насочена, е строго конкретен, или е насочена към целия свят. Тези хора обаче страдат – липсата на хармония със самия себе си, която прозира зад всичката тази завист, ги кара да търсят по-слабите от тях същества, да отмъкват тяхната енергия и да тържествуват, превръщайки се в „душевни кръвопийци”.

Така че за да не допуснем подобни хора близо до себе си, трябва да сме щастливи, да сме в хармония със самите нас и със света около нас. Да бягаме от всяка завист и лицемерие, пък била тя и в гиздава премяна.

А сега – да си набавим малко енергия!

Автор: Алекс Антонова