10 от най-добрите начина да инвестираме парите си

Как вие харчите парите си е ваша работа. Това върху което трябва да се помисли обаче е, че навиците за които имаме разходи често могат да повлияят на нашето ниво на щастие.

И това, което първоначално може да ви направи щастливи са неща като – нова кола, голяма къща и голям телевизор. Всички тези неща обаче има вероятност да не придаде много усмивки за вашия портфейл

С оглед на това тук са 10 неща в които да инвестирате чрез които да допринесат за това да сте по-щастливи и да живеете по добър живот.

1. Инвестирайте във вашите хобита.

Лично аз мисля, че твърде много хора отделят твърде много време за пасивни форми на забавление. Разбира се има моменти, когато просто искаме да се отпуснем пред телевизора. Но това, което ни прави щастливи наистина е когато сме активни. Ако имате нужда от някои, идеи помислете за закупуване на инструменти, настолни игри или музикален инструмент.

2. Инвестирайте за приятелите и семейството.

Съществува силна връзка между щастието и добрите взаимоотношения. Но нека си го кажем направо, понякога може да бъде скъпо удоволствие да се поддържат отношения с нашите приятели и семейство. Ако се запитате дали си струва, не забравяйте първия ред на този параграф.

3. Инвестирайте за образование и обучения.

Може би най-големият актив в който може да инвестираме е в себе си. Образованието и кариерните обучения често са от съществено значение за постигане на това, което искаме или развитието на работното място. Хората, които са по-доволни от работата си са склонни да бъдат по-щастливи.

4. Купувайте спортни стоки

Щастието и упражненията са често свързани помежду си. Първо има научно обяснение, че когато спортуваме мозъка отделя химикали наречени ендорфини, които ни карат да се чувстваме по-добре. Второ когато сме физически здрави просто се чувстваме страхотно. Така че защо да не изхарчим няколко лева за някой нови спортни съоръжения? Има много спортове, от които можете да изберете които са подходящи както за самите вас така и за цялото семейство.

5. Инвестирайте в почивки и екскурзии.

Вярвам, че всеки трябва поне един път годишно да отдели време да отиде на почивка заради своя здрав разум. Въпреки това, има неща които трябва да предвидим: не трябва да са прекалено скъпи или твърде кратки. Не позволявайте почивката да обърка финансовите ви цели.

6. Инвестирайте в забавление.

Забавлението и щастието вървят ръка за ръка както грах и моркови. Плюс това не искате да бъдете скучни, нали?

7. Платете сметките си и намалете дълговете си.

Ако сте заобиколен от дългове и плаващи във бъркотия сметки, които ви стресират, предлагам да инвестирате в щастието си като разплащате сметките си навреме и поддържате вашия дълг на управляемо ниво.

8. Инвестирайте в здравословна храна.

За съжаление здравословната храна често струва повече пари. Лично аз мога да оправдая паричното заплащане със знанието, че се чувствам по-добре, когато ям добре и това е моето успокоение и ме прави щастлив. Вярвам, че здравето е едно от тези неща, които ние не оценяваме докато не го изгубим.

9. Създаване на спестовни фондове.

Понякога животът не работи по начина, по който ние се надяваме. Създаването на спестовен фонд за спешни случаи е всичко за да има спокойствие в ума ни, така че ако нещо някога се провали ще имате достъп до някои бързи пари. Минимумът, който бих препоръчал е 1000лв. Един идеален размер, обаче, ще ви позволи да живеете за няколко месеца без работа.

10. Инвестирайте в благотворителност.

Дарение за благотворителност, често води до чувства на топлота и вътрешен мир. По-важното обаче, е че ще направите едно добро дело, което потенциално може да промени живота на някой с по-малко късмет.

Източник: http://evolife.bg