10 причини Лъвът да е най-добрият ти приятел и най-лошият враг (Написано от Лъв)

На пръв поглед някой да може да бъде едновременно най-добрият ти приятел и най-лошият враг ще прозвучи еклектично на повечето хора. При Лъвът обаче крайностите са втора природа и истината е, че с този силен астрологичен знак върви и железен характер.

Те могат да бъдат само на двата полюса, защото или обичат с цялото си същество, или мразят пак толкова силно. Винаги можеш да разчиташ, че ще бъдат до теб в трудни моменти, ако към теб изпитват първото, но ако ги настъпиш, нямай съмнение, че ще ти вгорчат живота без да им мигне окото.

Има безброй причини Лъвът да е страхотен приятел. Сред тях са, че представителите на тази зодия са:

Уверени (или по-точно нахакани)

От Лъвовете струи увереност, което обаче в някои ситуации може да се превърне в оръжие, с което да ти натрият носа.

Те знаят много добре колко струват, като това предизвиква възхищение в околните, както и завист заради гордо вирнатия им нос.

Лъвовете са в голяма степен типичните социални пеперудки. Дори и да не са в настроение, някак винаги съумяват да изиграят добре тази роля.

Най-хубавото от всичко е, че увереността на Лъва е заразна и той сякаш нарочно се старае да я прехвърля и на хората, на които държи.

Амбициозни

Изпълнената им със самоувереност природа подхранва амбициите им.

Те са изключително решителни личности и отчасти фактът, че са нахакани ги кара да преследват стремежите си. Нищо чудно, ако още не си го разбрал, след време да осъзнаеш, че приятелите ти зодия Лъв те вдъхновяват да изпробваш нови неща и да преследваш до дупка мечтите си.

Ако постоянно наблюдаваш как твой близък прави нещата да се случват, започваш да вярваш, че всичко това е възможно и в твоя живот.

Щедри

Лъвовете обожават да им се обръща внимание. В това няма капчица съмнение, но колкото и да обичат да вземат (и го правят с пълни шепи), също толкова обичат и да дават.

Те са състрадателни хора, въпреки че това не винаги прозира през твърдата им обвивка. Обикновено имат лоша репутация, че са твърде вглъбени в себе си и егоцентрични. Едно е сигурно обаче – никога не са заети със себе си до такава степен, че да не могат да помогнат на някой в нужда.

Когато се появи такава ситуация, става ясно, че те имат огромни сърца и ще се притекат веднага.

Лоялни

Лъвът ти е приятел поради много причини, но нищо не може да се сравнява с лоялността му към теб. Можеш да му кажеш буквално всичко и да си сигурен, че няма да продума на никого.

Каквато и да е ситуацията, той винаги ще ти пази гърба. Също както и животното, на което е кръстена зодията, представителите й ги е грижа за техните хора и биха ги защитавали със зъби и нокти.

Насърчителни

Лъвовете са пълни с живот и обичат да живеят бурно. Около тях винаги е адски забавно и ентусиазмът им е безкрайно заразен, така че бързо те придърпват на въртележката.

Винаги ще чуеш от тях някоя насърчителна дума или мотивиращо мото. Колкото и да са фокусирани върху собствения си успех, те държат и най-добрите им приятели също да успеят, защото не е забавно да си на върха сам.

Все пак не са малко и причините, поради които Лъвът може да се превърне в най-ужасния ти кошмар:

Претенциозни

Вечно търсещите внимание и начин да са в светлината на прожекторите Лъвове често нямат усещане за мярка.

Те винаги искат да са центъра и се опитват да засенчат останалите, дори и това да са най-добрите им приятели. Просто са си такива.

Ако си с тях сред хора, трябва да свикнеш, че те ще окупират цялото внимание, затова е най-добре да намериш начин да се примириш с тази тяхна черта, защото те никога няма да я преодолеят.

Деспотични

Лъвовете са много независими личности, но обичат да имат публика и предпочитат да не са сами.

Те искат винаги да контролират ситуацията и на моменти могат да станат твърде деспотични, което може да се окаже доста сломяващо за околните. Понякога забравят, че приятелството не означава да си вземеш протеже.

Трябва да им се напомня да оставят диктатурата в офиса и да оставят приятелите си да си живеят спокойно!

Мелодраматични

Всичко винаги е въпрос на живот и смърт при Лъвовете. Ако гаджето ги е зарязало, не могат да продължат живота си без него. Ако не могат да си изберат какво да облекат, няма да излязат тази вечер…

Лъвовете могат да превърнат и най-простичката ситуация в най-голямата драма на света и това често е доста изтощаващо. Сякаш са убедени, че светът е тяхната сцена и те винаги трябва да изиграят на нея някакъв спектакъл.

Инати

Ако някога се скараш с Лъв, изобщо не очаквай извинение.

Като цар на животните, Лъвът е изпълнен с гордост и е упорит в абсолютно неизмерими граници. Никога не се закачай с него, защото той винаги ще прости, но никога няма да забрави.

Суетни

Лъвовете просто са тези, които са и едно нещо, което никога няма да ги видите да правят, е да го крият. Те са горди хора и мантрата им обикновено е „Обичам себе си, а ти кого обичаш?”