Зодия Лъв – великолепие и харизма

Зодия Лъв е вторият огнен знак, той също така е неподвижен и мъжки.

Зодия Лъв е вторият огнен знак, той също така е неподвижен и мъжки.

Като мъжки знак е действен, а като огнен- присъствен.

Лъвът живее в настоящето, умее да забравя болките и да прощава, освен ако няма някакви травми, които да блокират този естествен за него принцип.

Това е един от най-силните зодиакални знаци, тук Слънцето е в най-силната си позиция- на трон- усещането за Аз съм е много силно. Лъвът умее да е център на вниманието и да изразява индивидуалността си.

Както всички огнени знаци, Лъвът изисква уважение при взаимоотношенията. Уважението е емоционална категория, а Лъвът общува емоционално.

Зодията се свързва мунданно с 5 дом и с децата- те също реагират на емоционален контакт и обичат да играят. Всъщност това е животът- Играта. И Лъвът го знае.

Архетипът на Лъва е Малкият принц, но също така и Ахил- това е човешкият дух и неговата сила.

Чистосърдечен, естествен, благороден, великодушен, достойният Лъв си признава грешките, въпреки че може да ги изживее драматично.

Щедър е, харизматичен и обича да прави подаръци.

Лъвът има много голяма енергетика, почти не боледува и като иска нещо, го получава.

Хубаво е да внимава какво иска и да знае откъде идват желанията му-от интуитивното знание, което носи в себе си или от Егото му, тъй като всички огнени, особено при по-ниското ниво на съзнание или докато все още отработват качествата на знака, са склонни да се налагат.

Властването над другите, само за да им покажа аз колко съм велик, неизбежно разрушава отношенията.

Един мъдър Лъв може перфектно да води други хора, но в името на надличностни цели и нещо по-висше, което е добро за всички.

Като орган в тялото, Лъвът се свързва със сърцето. Те са смели и ако един Лъв няма сърце за вас, вие сте персона нон грата.

За Лъва скромността не краси човека 🙂

И тъй като това е неподвижен огън- огромна мощ -стигаме до духовния принцип на знака- Лъвът ни учи на това какво е Воля. Той ни показва принципът на проявлението на божествената воля на земята, тоест как можем да сътворяваме реалността със своята воля. За това се казва цар Лъв.

Всеки има Лъв в хороскопа си – може да са планети или ако не са, със сигурност някой от домовете ви е в Лъв- това се определя от асцендента ви. Там е мястото, където проявявате и едновременно с това където трябва да се учите на увереност в себе си, да си знаете цената и да се отстоявате.

Лъвът ни учи на едно много важно нещо- на това, че да бъдем себе си е най-доброто, което можем да бъдем.  Както и да изразим тази своя уникалност в света. Това е абсолютно достатъчно.

Източник: https://www.vesti.bg